2
fotot
Igale kolmandale inimesele pole sushi mitte tüüpiliseks trenditoiduks, vaid tõeliseks maiuspalaks, millega premeeritakse end mõne tähtpäeva, erilise kohtumise või toimeka tööpäeva puhul. (Tairo Lutter)
Jaga:     
Naisteleht

Vead, mida üks tõeline sushi armastaja kunagi ei tee!

Igale kolmandale inimesele pole sushi mitte tüüpiliseks trenditoiduks, vaid tõeliseks maiuspalaks, millega premeeritakse end mõne tähtpäeva, erilise kohtumise või toimeka tööpäeva puhul. Tegelikult on ka selle riisirulli söömisel ka omad reeglid, mida üks tõeline sushi armastaja võiks teada või meeles pidada.

Need on vead, mida üks tõeline sushi armastaja kunagi ei tee:

1. Nad ei kasta wasabit mitte kunagi soja sisse. Ka tükike liiga palju wasabit võib rikkuda sushi tõelise maitse ja sushi kokad kasutavad wasabit pigem mõne erilise maitse esiletoomiseks ning nad teavad täpselt, kuidas seda õigesti doseerida.

2. Ja nad ei kasta kunagi riisi otse soja sisse. Tegelikult on õige soja sisse vaid õrnalt kasta kala, ent mitte kunagi riis. Vastaselt juhul imab riis endasse liiga palju sojakastet ja moondab sushi tegelikku maitset.

3. Sushipulkasid ei asetata otse lauale. See on Jaapani kultuuris suur "ei"! Sushipulgad tuleks toetada sojakastme kausi äärele, alusele või paberisse rullikeeratuna.

4. Tõeline sushi armastaja ei söö kunagi ingverit ja wasabit koos. Ingverit ei sööda üleüldse sushiga koos, sest selle eesmärk on puhastada maitseid enne uue ampsu võtmist. Nii tunned uue rulli maitset kõige ehedamalt.

5. Gurmaan hoiab sushi sisalduse tagasihoidlikuna. Ehk ei söö kunagi kümne erineva koostisosaga sushit, sest nii kaotab sushi lihtsa roaga enda eesmärgi.

6. Pruun riis on välistatud! Pruun riis ei kuulu Jaapani traditsioonide hulka, sest selle liiga kõva tekstuur ei sobi sushiga kokku. Sushi peab suus sulama!

(Pixabay)