3
fotot
Jaga:     
Naisteleht

2 lihtsat, ent erilist isamaalist suupistet!

Kui oled harjunud 24. veebruaril oma toidulauda pisut pidulikumalt katma, proovi kindlasti ka meie kahte suupisteretsepti!

#1 Kilu-toorjuustusaiad kurgiga

Peolaual ei pea sugugi vaid keerulised road olema. See suupiste valmib kiiresti ja viib kõigil keele alla.

Kilumääre:
- 50 g toasooja toorjuustu
- 25 g toasooja võid
- 3 tk vürtsikilufi leed
- 2 spl hakitud koriandrit

Serveerimiseks:
- umbes 10 saiaviilu
- 1 väike kurk
- roseepipart

Pane kilumäärde ained kaussi ja mikserda ühtlaseks seguks. Määri see saiaviiludele. Raputa peale roseepipart ja serveeri.

#2 Siiakala wakamesalati, kalamarja ja tillimajoneesiga

Olgugi et alguses võib tunduda roog pisut suurejooneline, pole see seda sugugi. Pealegi sobivad siig ja wakame omavahel ideaalselt.

Valmistamiseks:
- 150 g siiafi leed
- soola, pipart
- 4 spl wakame-salatit
- 2 tl kalamarja
- 2 väikest õhukest saia- või leivaviilu

Tillimajonees:
- 1 toasoe muna
- 2 spl sidrunist pressitud mahla
- 1 tl mahedat sinepit
- 0,5 tl mett
- soola, pipart
- 2 spl peeneks hakitud tilli
- u 2 dl toiduõli

Lõika kalafi lee väga õhukesteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga. Lase seista, kuni valmistad majoneesi. Selle tegemiseks pane toasoe muna, sidrunimahl, sinep ja mesi purki, maitsesta soola- pipraga ning mikserda ühtlaseks massiks. Lisa till ja hakka tasapisi õli juurde niristama, ise samal ajal mikserdamist jätkates, kuni segu pakseneb. Maitsesta lõplikult. Jaota kalafi leed taldrikutele, lisa nende vahele wakame-salat. Seejärel pane taldrikule pisikesed majoneesikuhjad ja raputa roale peale kalamari. Kõige lõpuks rösti saiaviilud krõbedaks, murra need pooleks ja aseta kalafi leedele. Paku kohe.

Retseptid ilmusid esmakordselt Naistelehes 2016. aasta veebruarinumbris.