2
fotot
Jaga:     
Naisteleht

Sommeljee: "Õnneks ei ole eestlane kokteilide osas liiga konservatiivne."

16. märtsil toimub restoranis Trühvel üritus nimega „Teeling Irish Premium Coffee Challenge Barista vs Baarmen“, mille eesmärgiks on välja selgitada parim Iiri kohvi valmistaja. Barista ja baarmenite kõrval lööb kaasa teisigi oma ala asjatundjaid ja üheks neist on sommeljee Aron Rahu.

Kuidas jõudsite sommeljee ametini ning kui pikalt olete sellel ala tegev olnud?
Kelneri üheks töö osaks on olnud alati ka veini ja muude jookide serveerimine ja tundmine. Kunagi Karl Friedrichi restoranis töötades pakuti mulle võimalust minna ennast täiendama Sommeljeede Liidu kursustele, kuna tollal veel sommeljeede erakooli ei olnud. Sellel ajal kestis kursus üks aasta, täna on võimalik juba kolm aastat seda ametit studeerida. Sommeljeena olen töötanud juba viimased 10 aastat.

(Aron Rahu pärast enda etteastet.)

Millal tuli äratundmine, et see on amet, millega tahaks enda elu siduda?
Ilmselt peale sommeljee kursuseid ja esimesi veinireise, sealt see pisik külge jäi. 

Millised on eestlase eelistused jookide osas?
Eestlased on uutele jookidele üsna avatud. Õnneks ei ole eestlane liiga konservatiivne ning see teeb töö väga meeldivaks ja põnevaks. Üsna sageli küsitakse uusi ja põnevaid jooke ning tänu meie töökatele maaletoojatele on meil, mida pakkuda. Popid on käsitööjoogid eri valdkondadest, nii limonaad, gin, õlu, siider jne. Veinimaailm muutub kogu aeg, iga päev tuleb turule tuhandeid uusi veine ja võetakse kasutusele uusi piirkondi. Itaalia on endiselt põnev ja vahuveinitrend ei paista vaibuvat.

Milline on töö põnevaim osa, kas suhtlemine või uute jookide avastamine?
Ikka mõlemat. Kui leiad põneva joogi, siis soovid seda teistega jagada, mis sa üksi ikka maailma avastad!

“Teeling Irish Premuim Coffee Challenge Barista vs Baarmen“ toimub 16 märtsil, algusega kell 15:00 Restoranis Trühvel. Võistlus eesmärgiks on välja selgitada parim preemium Iiri kohvi valmistaja, žüriis on ühtlasi ka Ott Kiivikas!