2
fotot
Jaga:     
Naisteleht

Milline makaronikaste on kõige krehvtisem?

Arrabbiata-kaste on tugevast maitseelamusest ­lugupidavate Itaalia köögi fännide lemmik, mis ­muudab tavalise keedetud makaroni hõrguks roaks. Proovisime järele, mida meie kauplustes tšilliga ­tomatikastmetena müüakse.

Sugo all'arrabbiata on Itaalia köögi üks nurgakive, mis tähendab «vihast». Õige arrabiata on tehtud äkilistest koostisainetest: tšillist, küüslaugust ja päikesest küllastunud tomatitest. Juurde serveeritakse sakilisi torukesi ehk penne-tüüpi makarone.

Missugune poes leiduv arrabbiata-kaste aga oli Naistelehe toimetuse arvates kõige maitsvam? Seda uudista täpsemalt digiajakirjast!

Tee ise oma arrabbiata-kaste!

  • 1–2 värsket tšillipiprakauna
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 suur sibul (peeneks hakitult)
  • 1 küüslauguküüs (peeneks hakitult)
  • 500 g hakitud tomateid soola musta pipart
  • 500 g makarone
  • 2 sl hakitud peterselli
  • parmesani või muud kõva juustu

Haki tšillipiprad. Kuumuta paksupõhjalisel pannil õli, lisa tšillipipar, sibul ja küüslauk. Keeda keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 8 minutit. Lisa hakitud tomat ja 1¼ dl vett. Maitsesta soola ja musta pipraga. Hauta umbes 40 minutit. Serveeri makaronidega, puista roog üle peterselli ja juustuga.

Nipp! Kui tahad, võid kastmele veidi peekonit lisada. Siis pole aga enam tegu klassikalise arrabiata’ga.

RETSEPT: toidutare.ee

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse

Loe ka neid lugusid