Jaga:     
Naisteleht

Erik Orgu arvab, et iga inimene peaks olema teadlik sellest, mida ta sööb

Kui agaramad tervisejälgijad püüavad kuuel korral nädalas toituda tervislikult ja patustamata, siis ühel päeval lubatakse endale täpselt seda, mida hing ihkab. Et patupäev langeb enamjaolt just nädalavahetuse peale, siis on igati paslik kõrva taha panna toitumisspetsialisti Erik Orgu nõuanded.

Hiljuti avati Tallinnas uus tervislike gurmeeburgerite söögikoht, mille omanik on kindel, et burger ei pea olema tingimata rämpstoit, vaid see võib olla ka maitsev ja tervislik amps.

Mida arvab burgeritest Erik Orgu? 

Erik Orgu arvab, et iga inimene peaks olema teadlik sellest, mida ta sööb, kuid paljud ei julge seda teha. “Meil pole sellist teadmist ega kommet, inimesed ei tule selle pealegi. Nad astuvad sisse, küsivad, mida pakute ja siis, et hea küll, ma võtan seda, keegi ei süvene.”

Kas aga tervislik burger on võimalik — selle kohta ütleb Erik, et tervislik on suhteline mõiste ja mida vähem toidus igasugust jama on, seda tervislikum burger on, aga lõpuni tervislik, nagu sööks õuna või porgandi ära, sellist asja ei ole burgeri puhul võimalik teha. “Muidugi kui see pole mingi toorburger, aga siis pole see burger, mida meie teame,” ütleb ta.

“Uues kuues võib kõiki asju teha, aga siis tervislikul kujul.” Ta arvab ka, et kindlasti tasuks kusagile sööma minnes uurida, mida see toit reaalselt sisaldab, siis ollakse valikutest teadlik. “Üks asi, mida võiks teha, on paluda asju ümber vahetada, näiteks friikartulite asemel salatit. Inimesed teavad juba neid maitseid, ei pea neid ju kogu aeg sööma, võib näiteks korra kuus või nädalas. Mida sagedamini süüa, seda rohkem peab jälgima,” soovitab Erik.

(Rasmus Kooskora )

Loe ka neid lugusid