Jaga:     
Naisteleht

Peaaegu suhkruvabad koogid - beseerull kookosvahu ja marjadega

Marjaaeg laiutab viimaks ometi oma tiibu ning peale mahlade ja mooside valmistamise tahaks neist ka kohvilaual rõõmu tunda. Blogija ­Ruubik ehk Paula Toomel on endine iluvõimleja, kes on varajasest noorusest õppinud häid toite valmistama taljesõbralikul moel. Tema nipp on glükeemilise indeksi jälgimine, et söök ei ­mõjutaks liiga palju veresuhkrutaset ega tekitaks ülesöömist.

Beseerull sobib imeliselt suveõhtu magustoiduks. See on kerge, kreemine ja marjaselt maitsev. Kasuta näiteks vaarikaid, mustikaid ja sõstraid. Nii saad imemaitsva koogi, mis pälvib kindlasti külaliste heakskiidu. 8-10le.

  • 6 munavalget
  • 150 g steviat
  • 1 tl tärklist
  • 1 tl valgeveiniäädikat
  • 40 g mandlilaaste
  • määrimiseks 1 tl kookosõli

Kreem:

  • 200 g kookoskoort
  • 200 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 70 g agaavisiirupit
  • 1 tilk vanillipastat või 1 vanillikaun
  • 2 tl sidrunimahla
  • 250 g marju
  • 1 banaan

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa stevia ja mikserda veel, kuni vaht on tugev ja läikiv. Sega taina hulka tärklis ja veiniäädikas. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, määri see üle 1 tl kookosõliga ning laota sellele ühtlase kihina beseetainas. Raputa taina keskele mandlilaastud ja küpseta 150kraadises ahjus umbes 20 minutit. Besee peab jääma pealt kuldne ja kergelt krõbe.

Seni, kuni besee ahjus küpseb, valmista kreem. Selleks vahusta enne külmikus jahutatud kookoskoor. Seejärel sega hulka kohupiim, vanill, agaavisiirup ja sidrunimahl. Tükelda banaan ja sega kreemi hulka.

Kui besee on valmis, kata see teise küpsetuspaberilehega ning keera tagurpidi alusele (mandlilaastudega pool jääb alla). Eemalda pealmine küpsetuspaber ettevaatlikult. Laota besee ühele poole marju, nendele kreem ja kõige peale veel veidi marju. Keera ettevaatlikult rulli. Soovi korral kaunista rull marjade, mandli­laastude või purustatud beseeküpsistega.

Teisi mõnusaid retsepte uudista värskest Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse

Loe ka neid lugusid