Jaga:     
Naisteleht

Vananaistesuve parimad palad: kõrvitsa-apelsinisupp

Vananaistesuvi on üks maitsvamaid aastaaegu. Praegune aeg kalendris soosib hooajalise ja värviküllase kraami kasutamist. Pakume välja kolm mõnusat rooga, mille valmistamiseks on vaja ploome, pirne ja kuhjaga köögivilju!

Kõrvitsa-apelsinisupp

Püreesuppide pooldajad on kindlasti selle roa üle õnnelikud. Supp on maitserikas, tummine ja toitev ning valmib imelihtsalt!

  • 0,5 sibulat
  • 2 porgandit
  • 250 g kõrvitsat
  • 250 g pastinaaki
  • 7,5 dl vett
  • soola
  • 0,5 apelsini pressitud mahla

Serveerimiseks:

  • praetud (kuke)seeni, oliiviõli, musta pipart

Koori ja puhasta köögiviljad, lõika väiksemateks tükkideks. Haki sibul ja prae paksupõhjalises potis klaasjaks. Lisa poole pealt köögiviljad ja kuumuta minuti jagu. Vala juurde vesi, lisa 0,5 tl soola ning keeda segu keskmisel kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta supp. Lisa segades juurde apelsinimahl ja serveeri. Paku suppi koos praetud seente, oliiviõli ja musta pipraga.

Teisi retsepte uudista edasi juba Naistelehe digiajakirjast!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse

Loe ka neid lugusid