Jaga:     
Naisteleht

Kolm lihtsat retsepti | Piimatooted smuuti sisse!

Hommikusöögiks valmistatud tervislikud smuutid aitavad parandada seedimist ja annavad kergema enesetunde ning lisaenergiat kogu päevaks. Kuigi smuuti valmistamiseks ei pea olema just meisterkokk, võib see värvikirev maailm esialgu nõutuks võtta – mida siis ikkagi täpsemalt sinna blenderisse panna, et tulemus oleks maitsev ja samas ka kõhtu täitev?

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp soovitab kasutada hommikusmuutide valmistamiseks naturaalseid maitsestamata piimatooted nagu maitsestamata jogurtid ja keefirid.

„Valgurikkad hapendatud piimatooted on maheda maitse ja pehme viskoosse konsistentsiga ning sobivad seetõttu hästi erinevatesse smuutidesse kreemja tekstuuri lisamiseks. Piimatoodetes leidub ka hulganisti kaltsiumit ja hommikusöögi osana aitavad need kaasa erksa päeva algusele,“ lisas ta.

Maasika basiiliku tšilli smuuti

  • Laktoosivaba maitsestamata jogurt
  • Värske tšilli
  • Maasikad
  • Basiilik
  • Jää

Mustika avokaado nektariini smuuti

  • Hapendatud täispiim
  • Mustikad
  • Avokaado
  • Nektariin
  • Jää

Punapeedi maasika smuuti

  • Väherasvane keefir
  • Keedetud peet
  • Maasikad
  • Jää
(Marek Metslaid)

Loe ka neid lugusid