Jaga:     
Naisteleht

RETSEPT | Suviselt nostalgiline kohupiimamaius šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega

Suvehooaja meenutuseks on toidublogija Silja Luide valmistanud mõnusalt maheda kohupiimamaiuse, millega rännata tagasi sumedatesse suveõhtutesse.

Lisaks marineeritud maasikatele annab magustoidule erilise maitsenüansi ka veidi ebatraditsiooniline komponent, milleks on kanepileib. Sarnaseid eriliste lisanditega tooteid julgustab retseptiautor magustoitudes rohkem kasutama. Šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega maius valmib kiirelt ning seda on eriti mugav külakostiks kaasa võtta.

Marineeritud marjad:

  • 2-3 sl marja- või tsitruselikööri (nt Cointreau)
  • 1 sl suhkrut
  • 300 g värskeid või sügavkülmutatud maasikaid

Sega liköör suhkruga, lisa maasikad (suuremad marjad lõika pooleks või neljaks), kata kauss kilega ja aseta u pooleks tunniks (soovi korral hoia kauem) külmkappi maitsestuma. 

Šokolaadi-leivapuru:

  • 130 g (4 viilu) Fazeri kanepileiba
  • 60 g tumedat šokolaadi
  • väike peotäis (10-20 tk) hakitud röstitud metspähkleid (soovi korral)

Murenda leib käte vahel, haki noaga või purusta köögikombainis puruks. Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil, sega hulka leivapuru ja soovi korral ka hakitud pähklid. Laota segu ühtlase kihina kandikule, taldrikule vms alusele ning aseta 15ks minutiks sügavkülma. 

Kohupiimakreem:

  • 300 g (1 toru) vanillimaitselist kohupiimapastat
  • 200 g (1 pakk) vanillimaitselist kohupiima
  • 100 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
  • 1-2 sl suhkrut

Sega visplit kasutades kohupiimapasta kohupiima, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks kreemiks ning aseta kuni magustoidu serveerimiseni külmkappi.

Jaga šokolaadi-leivapuru 4-6 pokaali, purgi vm anuma vahel, kata kohupiimakreemiga ning seejärel marineeritud maasikatega. Võid asetada kõiki komponente ka kihiti. Serveerides puista soovi korral peale veel maasikaid ja muid marju ning mündi- või melissilehti.

(Silja Luide)

Loe ka neid lugusid