Jaga:     
Naisteleht

Mida peakokad endale süüa teevad?

Pärnus on ka pärast kõrghooaega parajalt sagimist! Nimelt ­toimub suvepealinnas 7.–15. oktoobrini taas populaarne Pärnu kohvikute nädal, kus pakutakse külastajatele salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet erihinnaga. Seetõttu jagavad alates sellest nädalast oma lemmikretsepte üritusest osa võtvate toidukohtade peakokad.

Sügisene pardisalat vietnamipärase kastmega

Kohvik Peccadello peakoka Lauri Peetersi retseptisahtlist tuleb välja sügisene pardisalat, mis on toitev ega nõua valmistamiseks väga palju aega. Mehe sõnul on selle roa üks võtmesõnu munanuudlid, mis koos pardi ja köögiviljadega pakuvad taldrikul mõnusa maitsemängu.

  • 2 pardifileed
  • 150 g munanuudleid
  • 1 porgand
  • 0,5 kurki
  • 0,5 punast sibulat
  • 200 g Itaalia punast käharlehtsalatit ehk lollo rosso’t
  • röstitud India pähkleid
  • peotäis koriandrit

Salatikaste:

  • 2 sl kalakastet
  • 2 sl vett
  • 2 sl laimimahla
  • 1 tl pruuni suhkrut või mett
  • 0,5 tšillit (ilma seemneteta)

Valmista munanuudlid vastavalt pakendi juhistele. Tee pardinaha sisse lõiked, maitsesta soola ja pipraga ning aseta filee külmale pannile, nahk allpool. Prae madala kuumusega pannil mõlemalt poolt küpseks. Lase jahtuda ja lõika ribadeks.

Haki porgand, kurk ja sibul peenteks ribadeks. Sega kastme komponendid omavahel. Haki tšilli ja sega kastmesse. Tõsta munanuudlid taldrikule ja aseta peale köögivili ning viilutatud pardifilee. Vala üle salatikastmega. Kaunista India pähklite ja koriandriga.

(Ragne Värk)

Loe ka neid lugusid