Inimesed

EI RAISKAMISELE! Eesti esimese toidujagamiskapi loonud Kerly: kes on raskel ajal üles kasvanud, oskab toitu hinnata 

Silja Paavle, 23. mai 2020, 09:00
TRENNI EEST: Iga päev teeb Kerly rattaga tiiru ja varustab toidukappi kauplustes üle jäänud kaubaga. Et ratas ja käru on üsna rasked, on see parasjagu trenni eest.Foto: Aldo Luud
«Kes on raskel ajal üles kasvanud, oskab toitu hinnata,» on Kerly Ilves veendunud. Et toidu raiskamisele tähelepanu tõmmata ja seda vähendada, rajas ta Tartusse Eesti esimese avaliku toidujagamispunkti.

Nõukogude ajal üles kasvanuna on säästlik eluviis Kerlyl (39) hinges. Talle meenub aeg, mil oli viiene. «Emal õnnestus saada üks roheline banaan. Me ei suutnud ära oodata, millal see akna vahel valmis saab! Ja kui siis viimaks sai, lõigati sellest paberõhukesed viilud ja jagati meie neljaliikmelise pere vahel ära,» kõneleb ta.

Edasi lugemiseks: