Inimesed

Kokkade olümpiat korraldav Dimitri Demjanov: „Lihtsalt ja maitsvalt süüa teha on väga keeruline.“ 

Verni Leivak, 9. september 2020, 06:00
Dmitri DemjanovFoto: Stanislav Moškov
Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov on oma elus paljuski juhindunud lapsepõlves tajutud lihtsatest maitsetest – need saadavad meid kõiki läbi elu. 

Dimitri (73) sündis Venemaa Veneetsias ehk nüüdses Peterburis, kus tema vanaisale kuulus tsaariajal terve kvartalitäis maju. Siiski pole lapsepõlves söödud toidud tema maitsemeelte paletti mõjutanud. Oli ta ju kõigest kolmene põnn, kui pere Tallinna tuli. Alles aastaid hiljem soovist Vene kööki avastada sattus Dimitri Leningradi Keskturule. Seal ta siis vaimustuski Kostroma võist ja hapukoorest, Kamtšatka krabist ja kalamarjast ning Altai meest, millesarnast kusagilt Eestist saada polnud. «Hindade peale vaadata ei tohtinud, südameataki võis saada,» tõdeb ta. «Vene kööki ma ei avastanudki ja borši teen siiani paremini, kui mulle Moskvas või Peterburis pakutud on.»

Edasi lugemiseks: