Toit

Laste lemmik viiner olgu menüüs vaid kord kuus (2)

Agnes Männiste, 6. september 2008, 00:00
Mai Maser
1. septembril kehtima hakanud sotsiaalministri määruses "Tervisenõuded toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis" seisab, et viinereid, keeduvorsti, sardelle ning nendest valmistatud kastmeid on soovitatav pakkuda lastele mitte rohkem kui üks kord kuus.

Lastearsti ja toitumisspetsialisti Mai Maseri sõnul võeti selline otsus vastu seetõttu, et näiteks viinerid sisaldavad vähe liha ja laps ei saa nendest väärtuslikku kätte. Et viiner ei oleks hallikas, vaid kena roosa, lisatakse sellesse ka lisaained, ja on parem, kui laps neid ei saa.

"Viinerid, vorstid ja sardellid läbivad suure töötlusprotsessi, lapse puhul peaks eelistama ikkagi naturaalset liha, siis saab ta loomse valgu kätte," ütles Maser. "Mida vähem töödeldud toit, seda kasulikum see lapsele on."

Loomulikult ei tähenda see lastearsti sõnul, et viiner on eluohtlik. "Kui see on toit ja müügil, siis pole see absoluutselt keelatud. See on ikka parem kui see, et laps midagi ei söö," ütles Maser.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
jaane.tomps@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee