Kodu ja köök

Teeme torti! 

ÕL, 10. märts 2012, 09:02
Foto: Sille Vadi
Põnevaid ideid peolauale leiab Nami-Nami foorumis äsjalõppenud tordivõistluselt. Kuigi neljandat korda peetud virtuaalse tordivõistluse eesmärgiks on tähistada Eesti vabariigi sünnipäeva, maitsevad isamaalised tordid sama hästi igal teiselgi pidupäeval.

Magusate tortide kategoorias tuli võitjaks tuntud illustraator ja toidublogija Elina Sildre. Tema leiva-pähklipõhjaga kirsimoosi-kohupiimatäidisega tort oli kaetud martsipaniga. Teiseks jäi Kaare Kangro tarretatud kodujuustu-vaarikatort rukkileivaga, mida kaunistasid vaarikakrõpsutäidisega leivatrühvlid. Kolmandaks platseerus Maris Jürgensteini muhu-aineline toorjuustu-martsipanitort, mille täidises oli veel kuivatatud ploome ja kompotivirsikuid.

Soolasesõpradel tasuks kindlasti proovida Maris Jürgensteini võidukat suitsukana-kompotivirsikutäidisega ja spinatibiskviidist lõigatud kuuskedega kaunistatud võileivatorti. Igal peolaual püüab kahtlemata pilku teiseks tulnud Sille Vadi humoorikas suitsuräime-võileivatort "Serviti, serviti", samuti tasub katsetada kindlasti kolmandaks tunnistatud Dagris Punderi vormileivatorti.

Kõigi võidutortide retseptid leiad aadresssilt www.nami-nami.ee, "Tort isamaale 2012".

Suitsuräime-võileivatort "Serviti, serviti"

Vaja läheb: 2 pakki rukki-röstleiba (omatehtud leib sobib ka), 400 g suitsuräime, 100 g maitsestamata jogurtit, 200 g majoneesi, 250 g hapukoort, 4 muna, soola, musta pipart, värsket tilli.

Katteks: 250 g suitsuräime, 100 g hapukoort

Valmistamine: Puhasta ja tükelda räimed, sega juurde hakitud keedumuna ja ülejäänud täidiseained. Maitsesta soola, pipra ja värske tilliga.

Lõika leivaviiludelt ääred ära (aga hoia alles, nendest saavad siili okkad). Lao leivaviilud täidisega vaheldumisi alusele, moodustades midagi enam-vähem siilikujulist (laias laastus ristkülikukujuline ja keskelt kõrgem). Pane ööseks külmkappi.

Katte jaoks puhasta räimed, püreesta saumikseriga ja sega hapukoorega, vajadusel maitsesta soolaga. Lõika üleöö külmas seisnud tort nüüd siilikujuliseks, äralõigatud osade abil vormi siili selg pealt kumeraks. Määri pealt räimekreemiga. Lõika leivaviilude ääreribad otsast teravamaks ja vajadusel õhemaks, rösti ahjus krõbedaks ning tee neist siilile okkad. Nina ja silmad vormi tumedast leivast.

Allkas: http://toidutegu.wordpress.com

Samal teemal

11. mai 2014, 08:00
Võileivatort: sentimeeter leiba, sentimeeter täidist

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee