Jaga:     
Toit

Eesti tuli kokkade olümpial 14. kohale

Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak (pildil koos islandlasest treeneri Ragnar Omarssoniga) saavutas kokkade olümpiana tuntud võistlusel "Bocuse d’Or" 24 finalisti hulgas 14. koha, seljatades sellised gastronoomiariigid nagu Itaalia ja Holland ning parandades ühe koha võrra eestlaste eelmisel korral saavutatut.

Legendaarse prantsuse koka Paul Bocuse’i kodulinnas Lyonis toimunud finaalis sai esikoha Prantsusmaa, teise Taani ja kolmanda Jaapan.

Ainsa naisfinalistina Prantsusmaal Lyonis peetud lõppvõistlusele jõudnud Pinnaku võistluskava kandis tuntud Taani toidufilmist inspireerituna pealkirja "Babette’i pidusöök". Viis ja pool tundi kestnud finaalis esitas Pinnak kohustusliku liha- ja kalakandiku Iiri lihaveise seljatüki, hiidlesta ning lobsteriga. Eestlased kasutasid oma võistlustöös ka palju kohalikke tooraineid: kartulit, Vana Tallinna likööri, vutimune, rukkileiba, kadakamarju ja männivõrseid. "Minu suurim soov oli tõestada, et ka väikeriigi gastronoomia võib olla suur. Usun, et meid on märgatud ja meie köögi arengutel hoitakse üha kasvava põnevusega silma peal," kommenteeris peakokk Pinnak tulemust.

Peale üheksaliikmelise meeskonna elas kohapeal finaalile kaasa ligi 50 Eesti fänni. Üle anti kutse sooviga korraldada "Bocuse d’Or" Euroopa eelvoor 2018. aastal Eestis.

0 kommentaari