Toit

Eesti kokk pälvis maailmas 14. koha (2)

Õhtuleht.ee, 31. jaanuar 2015, 07:00
«Eks unistus oli mõne koha võrra Eesti senist tulemust lüüa, kuid olen igati rahul,» ütles Haljukov. Foto: Laura Oks
Eestit esindanud restorani Cru peakokk Dmitri Haljukov ja abikokk Dmitri Fjodorov saavutasid kokandusvõistlusel "Bocuse d’Or" 14. koha, täpselt sama tulemuse sai eelmisel korral ka Heidi Pinnak.

Esikoht kuulus Norrale, teine Ameerikale ja kolmas Rootsile. Soome pälvis neljanda koha. "Põhjala on praegu konkurentsitult maailma gastronoomiatipp," märkis rahvusvahelises žüriis Eestit esindanud Dimitri Demjanov.

Finaalvõistlusel Lyonis osales 24 riiki, kellel tuli viie ja poole tunni jooksul serveerida nii liha- kui ka kalatoit. Parima roa jõeforellist tegi Jaapan, parima lihakandiku pärlkanast serveeris Soome ning ka parima abikoka preemia läks põhjanaabritele. 2016. aasta "Bocuse d’Or" Euroopa voor on Ungaris.

Samal teemal

24. jaanuar 2015, 07:00
Eesti osaleb kokandusvõistlusel "Bocuse d’Or"
23. jaanuar 2015, 17:54
ÕHTULEHE VIDEO | Dimitri Demjanov räägib, mis on oluline kokkade olümpial

2 KOMMENTAARI

k
kuidas eeeeestalsed lubasid mehi,kes süüa teha oskavad,võistlema !!!! 31. jaanuar 2015, 20:30
need kohad oleks kuulunud Olevile,Ligile,Aitile,rollotajatele ja kraanajuhtidele . Ligikene saab krambid kui rüükma kukkub.
v
Vot! 31. jaanuar 2015, 14:47
Midagi positiivset kah lugeda. Tublid kokad! Õnne!

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee