Toit

Suvesöök (1)

Õhtuleht.ee, 18. juuli 2015, 07:00
Henri Laumets  ALDO LUUD
ETV ilmapoiss Henri Laumets: "Kuigi ma jälestan keefirit kogu südamest, on sellest valmistatud külmsupp üks paremaid roogi palaval suvepäeval.

Supi tegemiseks on vaja pakk keefirit, paar-kolm keedumuna, 1/3 pikka kurki, mehine peotäis kirsstomateid, pool paprikat, umbes 200 grammi kuumsuitsusinki, 4-5 redist ja tunde järgi peterselli, tilli ja basiilikut. Kõigepealt haki kurk, kirsstomatid, paprika, sink ja redis ning pane need suurde potti. Vala peale kogu pakk keefirit, maitsesta aroomisoola ja purustatud pipraga. Viimaks haki maitseroheline ja sega see juurde.

Selleks, et keefir köögiviljade maitse eriti hästi omandaks, tuleb supp paariks tunniks külmkappi seisma jätta. Loomulikult võivad näljased kohe sööma hakata, aga siis pole supi maitse veel nii hea. Keedumuna riivi eraldi karpi ja sega see vahetult enne serveerimist kaussi, muidu kipub see supi sees plögaks muutuma. Minu lemmikuks siia supi kõrvale on veel ürdivõiga värske rukkijahu-röstsai."

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee