Naisteleht

Lihtne retsept: Gluteenivaba seeneburger 

Naisteleht, 19. mai 2016, 13:41
Kõik seenesõbrad peaksid sellele retseptile kindlasti silma peale viskama. See on burger, millel on traditsiooniliste kuklite asemel portobellod. Täidiseks on aga igati klassikalised komponendid: isetehtud hakklihapihv, sinep, marineeritud kurk, praemuna ja juust.

Mitmele: ühele

Valmistamisaeg: 25 minutit

2 portobellot

soola, pipart, oliiviõli

100 g hakkliha

0,25 sibulat

1 muna

2 spl mahedat sinepit

1 marineeritud kurk

roheline salatileht

Puhasta seened ja eemalda varreosa. Piserda seenekübarad üle oliiviõli, pipra ja soolaga. Küpseta seeni (pealmine pool all) 180 kraadi juures 10 minutit.

Kotleti valmistamiseks haki sibul, prae see pannil klaasjaks ning sega hakklihaga. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel vormi segust ümmargune kotlet ja prae pannil õlis mõlemalt poolt küpseks. Prae ka muna pannil valmis ühelt poolt, jättes munakollase vedelaks. Maitsesta soola ja pipraga.

Määri küpsetatud seenekübara sisemus sinepiga kokku, seejärel laota ühele seenele peale marineeritud kurgiviilud, salatileht, kotlet, juustuviil ning praemuna. Kata teise seenekübaraga ning serveeri kohe.

Retsept ja foto Ragne Värk. 

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirjas Naisteleht 2016. aasta märtsis. 

Samal teemal

27. mai 2016, 11:48
Appi, mu kõht tahaks kui lõhkeda!
26. mai 2016, 14:19
Eksootiline ürt ja maitsev imerohi – basiilik
25. mai 2016, 13:21
Jahuta end magusa lassiga!
25. mai 2016, 10:22
Vaata, millest kirjutab värske Naisteleht!