Toit

Uus kokaraamat: "Moodsad moosid. Põnevad purgitäied igaks aastaajaks" 

Õhtuleht.ee, 30. juuli 2016, 04:00
Foto: Jaan Heinmaa
Autorid: Lia Virkus, Tiina Lebane, Mari-Liis Ilover

Raamatusse koondatud üle 50 kerge kiiksuga retsepti teevad sellest pigem ideede allika hobikokale kui praktilise käsiraamatu pereemale. See-eest viimasele kulub kindlasti ära suhkrute ülevaade nii säilitajate kui ka maitseandjatena.

Kodu- ja välismaist moosimaterjali miksides on sündinud põnevaid maitsekooslusi, nagu näiteks angervaksaga valge sõstra moos, roosiõiemarmelaad või tomati-peekonimoos. Esmatutvuseks uue retseptiraamatuga valisime raamatu ühe autori – Lia Virkuse – moodsa lemmiku.

Vanillimaitseline alõtša-mango­marmelaad

(500 ml)

Valmistamisaeg 30 minutit

Maailma parim moos – kaunilt kuldkollane ja mõnusate mangotükkidega, millele vanill lisab veel eriliselt head mekki. Mõnus lisand hommikujogurtile ja jäätisele. Maitsev kingitus igale sõbrale.

Vaja läheb: 500 g alõtšasid (võid asendada ka kollaste ploomidega), 1 mango (või 200 g külmutatud mangokuubikuid), 3 dl moosisuhkrut, 1 vanillikaun, 1 sidruni mahl.

Valmistamine: Puhasta alõtšad kividest ja pane potti. Lõika vanillikaun pooleks, kaabi seemned välja ning lisa koos 1 sl veega potti. Keeda umbes 10 minutit, kuni alõtšad pehmenevad ja lõhki löövad.

Lisa mangokuubikud, sidrunist pressitud mahl ja suhkur ning kuumuta veel umbes viis minutit. Lase potis jahtuda.

Korja vajadusel vaht. Jaga marmelaad eelkuumutatud purkidesse ja sule õhukindlalt.

NIPP: Vilju võib keeta ka eelnevalt kividest puhastamata. Sel juhul keeda neid koos kividega umbes 10 minutit, tõsta siis pott pliidilt ära ja korja kivid lusikaga välja. Alles seejärel lisa mangokuubikud, vanillikaun, sidrunist pressitud mahl ja moosisuhkur ning keeda veel.

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee