Naisteleht

KRÕPSU ASEMEL: küpsetatud suvikõrvitsa rattad 

Naisteleht, 10. juuni 2017, 16:59
Foto: Purewow
Katseta vahelduseks krõpsudele näiteks tervislikumat alternatiivi - zukiinikrõpse! Vaja läheb vaid paari lisakomponenti ja tervislikud näksid valmis ongi.

Zukiinikrõpsude tegemiseks vajad:

  • Suvikõrvitsat
  • Oliiviõli
  • Soola/pipart

Valmista nii:

Eelkuumuta ahi 120 kraadi juurde ja lisa plaadile kaks kihti küpsetuspaberit. Kasuta fileerimisnuga ja lõika suvikõrvitsast võimalikult õhukesed kettad. Lisa kaussi oliiviõli ja sega suvikõrvitsa rattad omavahel ilusti läbi. Ilma soola ja piprata! Aseta rattad küpsetuspaberile ühekaupa nii, et ei tekiks kihte.

Suvikõrvitsa-krõpsude valmistamine võtab aega ligi kaks tundi, nii et varu aega ja kannatust. Kui rattad tõmbuvad liiga kiiresti pruuniks, siis võta kuumust madalamaks.

Maitsesta suvikõrvitsad alles siis, kui need on krõbedaks küpsenud - kuna rattad tõmbuvad ahjus üsna palju kokku, siis võib tekkida ülesoolamis oht.

Allikas: Purewow

Foto: Purewow

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee