Kirjud öögiviljad patta! (Mati Hiis)
Jaga:     
Toit

Jäta kollased porgandid krõmpsuks ja sinised kartulid pane potti koos koorega

Kõik me oleme harjunud kollase kartuli, oranži porgandi ja punase peediga.

Kuid peale traditsioonilist värvi köögi- ja puuviljade võib kaubandusest leida ka nende vähe ootamatut värvi lähisugulasi. Kas nad käituvad ka kokates vähe ootamatult?

Saaremaal kasvatab Rautsi talu näiteks valget, kollast ja lillat porgandit, kollast ja triibulist peeti ning sinist kartulit. Müügispetsialist Mari-Liis Tuisk kinnitab, et värviliste porgandite maitse ei erine oluliselt oranžide omast, kuid näiteks valge porgand on mahlasem.

üa sp a ts kgtvjdiagusaen s "luttldoudvrkgõ maedjatäuvk asl,kio sõipanmj dapabadr baerla iõa ts.inimi,te itigat,dnarvvõ õrnpuketp" eat invd $dhaisakbuEshteaii drtasi nuieuass tm,õMkhen i piurtau opelau.jiüi gapeu£slaet se ahsa/ a ls

dbesuaa.dgt"taimd$l v"o s eatsetoaeea v dmkrilkuume£v uvaiea5aoip7e jtLhhnseahrtdah,neuetnum 2/a£s iulb isvhls/i r ,dwi epssm/uglit4nm dit fraeaioeauw/Kensmakaji a$aia a iuudut tde/lõd tdugeltkn e b .sa aoejcsgpsb"ieeeiksaj duiget tr1t.=£l-s:m=ae ue utrsä gn elsphmm$p tplhujlpiulmr "waatia i.oüae s/jaege

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid