8
fotot
Paide taliõun ()
Jaga:     
Toit

Kompotti tee magusatest, moosi pigem hapudest õuntest

Pektiinirikkamad sordid tarretuvad paremini ja nõuavad hoidistades vähem suhkrut.

Tänavune hea õuna-aasta paneb ilmselt nii mõnegi algaja hoidistaja moosi või mahla tegema. Kuid kõik õunasordid ei sobi ühtmoodi hoidiste valmistamiseks. Kuidas leida just see õige õunasort?

Pärnu tuviõun

Õunahoidise valmistamiseks soovitab Pärnumaa kutsehariduskeskuse koka eriala õpetaja Ingrid Ploom eelistada hapukaid, tugeva või keskmise viljalihaga õunu, mis kuumutamisel värvi ei muuda.

3j"iei6nicstjt$/d£(nccsrssnisarholehii"lomd r 3saguadl enayaup- es"gcrlgtp/mdrtMaiili /oinadseg =e9 ilenfesleteauig daok /t"imauvu2u.hoitsr.totg0 $gi1fvc naaqei l"$era"ms )mh£ efe1tst.iu5renitj-ks spgk/n: onsd3otnõomead/dim£dvppe iõ=/kluln-g$ ic"£p=la4 eieaaa/mok,a$n=n s2v1"lam.uudiipi/£i setpret"rfalei-aurofici47 -Pe 0i/$ igalei u9g um"=tkin £tse/slt al .cestgom-

-,cssjmec t$l mnaoogso 1petsoiad2e.1n. $cms-cr-"däoasfg0" Tase""d-5l,1/Vtdggtd-stldl"klsa"=reoõoackiiv tAaS $n/sgogrr.õ ru m2"4h 9£wm ao£ r f"o/aaav/pna nncekmaiid/g/"salaniueäoa:=siagfa. a=ia/$i.id9ira£gpae"tn uisd/l"gian"l"Si/oI"clgAnh th/glfie$ee£jij=g"vks lõ sp=ovpivpkket "6ljjetatjnole a0ktl0beml.Õ/voatnt ta£vüliei,uii"i a iaiih£oiy-ä an tpeht3berssu oiaro,"4teen $ancapeth"st3"annfkr

0 kommentaari