Pilt on illustreeriv (Canadian Press/REX)
Jaga:     
Toit

Kolm tänupühateemalist retsepti

Täna ja sellel nädalavahetusel tähistavad ameeriklased tänupüha, mil perekonnad kogunevad söögilaua äärde, et süüa traditsioonilisi tänupühatoite ja jagada omavahel sooje mõtteid selle kohta, mille üle iga pereliige tänulik on. Meil tänupühi ei tähistata, aga teistest kultuuridest inspireeritud toite on ikka põnev järele proovida.

Traditsioonilised tänupühatoidud on filmide ja popkultuuri vahendusel ka meile teada. Pirakas kalkun täidise, kastme ja jõhvikasalatiga on suure söömaaja staariks. Uuendusmeelsemad Ameerika kokandussõbrad on hakanud lähenema tänupühadele omal viisil ja muutnud vanu traditsioone pisut ümber. Järgnevalt kolm lihtsat tänupühast inspireeritud toiduretsepti.

Koorene porrulauk

Lõika nelja suure porrulaugu alumine ja ülemine, laiali lehtedega ots ära ja lõika umbes poolesentimeetristeks ringideks. Prae neid korraks madalal kuumusel võis, kuni nad on pisut pehmenema hakanud. Seejärel kalla juurde tassi jagu kanapuljongit ja keeda, kuni pool vedelikku on aurustunud. Siis lisa sama tassiga koor, maitsesta soola-pipraga. Et maitset oleks rohkem, võid lisada paprikapulbrit või Cayenne’i pipart ning sulajuustu ja riputada serveerimisel peale krõbedaks praetud hakitud peekonit.

Kalkuni-õuna võileib

Määri endale meelepärase leiva-, sepiku- või saiakukli mõlemad pooled toorjuustuga, lõika õunaveerand nii õhukesteks viiludeks, kui võimalik ja aseta kuklile. Kata õunad kalkunisingi viiludega ja lisa peale kuhi maitserohelist – rukolat, kressi, salatit või mida ise soovid.

Jõhvikasalat juustuga

Pane suurde kaussi hakitud rooma salat ja 150g feta- või sinihallitusjuustu. Lisa paar peotäit kreeka pähkleid ja kuivatatud jõhvikaid. Sega kokku 2 spl palsamiäädikat, 1 spl vedelat mett, 4 spl oliiviõli, sool ja pipar. Vala kaste salatile ja sega kõik veel kord korralikult läbi. Maitse, kas salat vajab veel maitseaineid või õli.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid