Toit

Kolm tänupühateemalist retsepti 

Greete Kõrvits, 24. november 2016, 13:21
Pilt on illustreeriv Canadian Press/REX
Täna ja sellel nädalavahetusel tähistavad ameeriklased tänupüha, mil perekonnad kogunevad söögilaua äärde, et süüa traditsioonilisi tänupühatoite ja jagada omavahel sooje mõtteid selle kohta, mille üle iga pereliige tänulik on. Meil tänupühi ei tähistata, aga teistest kultuuridest inspireeritud toite on ikka põnev järele proovida.

Traditsioonilised tänupühatoidud on filmide ja popkultuuri vahendusel ka meile teada. Pirakas kalkun täidise, kastme ja jõhvikasalatiga on suure söömaaja staariks. Uuendusmeelsemad Ameerika kokandussõbrad on hakanud lähenema tänupühadele omal viisil ja muutnud vanu traditsioone pisut ümber. Järgnevalt kolm lihtsat tänupühast inspireeritud toiduretsepti.

Koorene porrulauk

Kalkuni-õuna võileib

Määri endale meelepärase leiva-, sepiku- või saiakukli mõlemad pooled toorjuustuga, lõika õunaveerand nii õhukesteks viiludeks, kui võimalik ja aseta kuklile. Kata õunad kalkunisingi viiludega ja lisa peale kuhi maitserohelist – rukolat, kressi, salatit või mida ise soovid.

Jõhvikasalat juustuga

Pane suurde kaussi hakitud rooma salat ja 150g feta- või sinihallitusjuustu. Lisa paar peotäit kreeka pähkleid ja kuivatatud jõhvikaid. Sega kokku 2 spl palsamiäädikat, 1 spl vedelat mett, 4 spl oliiviõli, sool ja pipar. Vala kaste salatile ja sega kõik veel kord korralikult läbi. Maitse, kas salat vajab veel maitseaineid või õli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee