Toit

Keeduvorst: mõnes vorstis polegi liha (80)

Piret Parik, 21. jaanuar 2017, 04:00
Keeduvorst: mõnes vorstis polegi liha Aldo Luud
Keeduvorstide lihasisaldus erineb üheksa korda, isegi eri tootjate lastevorstide puhul pea kaks korda. Tegelikult ei käsi ükski seadus vorsti sisse liha panna ja nii leiabki meie poodidest selliseidki keeduvorste, kus pole grammigi liha.

Kui nõukogude ajal tehti keeduvorsti Moskvas kinnitatud retseptuuri järgi, siis praegu valmistab iga ettevõte näiteks lastevorsti erineva retsepti järgi. "Kuna meil on vabaturumajandus, võib keeduvorsti teha lihast, kanalihamassist ja kasutada mitmesuguseid lisandeid," ütleb TTÜ toiduainete instituudi assistent Kaie Martverk.

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

24. jaanuar 2017, 04:00
Kuidas satub sealiha veisehakklihaga baklažaanivormi?
19. jaanuar 2017, 16:00
ÄRA NEID SÖÖ: kümme toitu, mis võivad vähki põhjustada
10. jaanuar 2017, 12:55
Toidukorv kallines aastaga 2,5 protsenti
8. november 2016, 08:00
Elame, et süüa või sööme, et elada?

80 KOMMENTAARI

m
moskva vorst 22. jaanuar 2017, 22:18
Igal ajastul omad "kärnased kärsad ja külmunud maad" Olid ju kommude ajal ka tolle aja vorstid ("Koerarõõm" jne.) hambus nii Kärma Ärnil, kui ka teist...
(loe edasi)
V
. 22. jaanuar 2017, 13:05
Võibolla sellepärast ongi vaesemad inimesed nii ülekaalulised--sest tahavad oma olematu palga eest kah lihamaitset suhu saada, aga söövasd sisse "ei-tea-mida".
Loe kõiki (80)

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee