Toit

MAAILMA TIPPKOKKADE VÕISTLUS: Dmitri Roozil õnnestus säilitada Eesti 14. positsioon (4)

Toimetas Kristin Aasma, 25. jaanuar 2017, 21:30
Maailma tippkokkade võistlusel õnnestus Eesti esindajal Dmitri Roozil säilitada Eesti 14. positsioon.Foto: Margus Johanson
Maailma tippkokkade võistlusel õnnestus Eesti esindajal Dmitri Roozil säilitada Eesti 14. positsioon.

Täna õhtul selgusid Prantsusmaal Lyonis Bocuse d´Or kokkade võistluse
võitjad. Kulla võitis Ameerika Ühendriikide meeskond. Põhjala riigid
mängivad endiselt olulist rolli maailma gastronoomia maastikul - Bocuse
d´Or hõbe läks Norrale ja pronks Islandile. Eestil õnnestus säilitada
sama koht, mis kaks aastat tagasi toimunud finaalvõistlusel, kui Dmitri
Haljukov võitles välja 24 finalistist 14. koha, edastas Bocuse d´Or Eesti.

Maailma tippkokkade võistlusel õnnestus Eesti esindajal Dmitri Roozil säilitada Eesti 14. positsioon.Foto: Margus Johanson

Samal teemal

Sel aastal 30. aastapäeva tähistava võistluse kalaroa ja parima abikoka
tiitel läks korraldajamaale Prantsusmaale. Eripreemia kandiku ja kanaroa
eest pälvis Ungari.

Viie ja poole tunni jooksul tuli žüriile esitleda kaks tööd, mille
toorained ja tingimused on varem välja kuulutatud. Pidulikul kandikul
esitletud töö põhitooraine on sel aastal Bresse’i kana ja koorikloomad.
Teine roog tuli kandidaatidel esitleda 100% taimne.

"Mul oli terve meie kaheaastase treeningperioodi ajal tugev tunne,"
tõdeb Bocuse d´Or Eesti eestvedaja Dimitri Demjanov. Tema sõnul on see
positsioon meie väiksust arvestades suurepärane ja näitab stabiilset
sooritust. "Olla selle suurvõistluse finaalis, on omaette saavutus ja
tähelepanu riigile. Pääsesime siia ju eelvoorudega ühtekokku 64 riigi
seast," lisab Demjanov.

"Olen mitmeid aastaid panustanud selle nimel, et finaali pääseda, ja täna
võistlesin siin täie enesekindlusega," märgib Eestit esindanud Dmitri
Rooz. "Võin olla rahul, et hoidsin meie positisooni, kuid hinges lootis,
et pääsen 10 sekka. Samas, nii minu tulemus täna kui ka eelnevate Eesti
kandidaatide panus näitab selgelt, et Eesti kokad on maailma tasemel,"
sõnab Rooz.

Maailma tippkokkade võistlusel õnnestus Eesti esindajal Dmitri Roozil säilitada Eesti 14. positsioon.Foto: Margus Johanson

Eesti kokale oli kohapeale tulnud kaasa elama 70-80 fänni Eestist.
Dmitri Roozil on võistlusel abiks ka noorkokk Vladislav Borovik ja
treener Pavel Djatškov. Kandik, millelt serveeriti kanaroog, on loodud
Risto Tali, Rait Siska ja Bruno Lillemetsa poolt.

Bocuse d´Or Eesti võistlust toetavad Maaeluministeerium, Electrolux, EL
Regionaalarengu Fond läbi EASi, Eesti Kulinaaria Instituut ning
restoranid Gloria ja Farm.

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee