Panna cotta on hõrk Itaalia dessert, mille valmistamine võib esmapilgul tunduda üpris nõudlik väljakutse, kuid tegelikult on see veidikese aja varumisel jõukohane ülesanne ka algajale kodukokale. (Kristian Neemela)
Jaga:     
Naisteleht

Luksuslik retseptisoovitus: ahjuõuna panna cotta

Panna cotta on hõrk Itaalia dessert, mille valmistamine võib esmapilgul tunduda üpris nõudlik väljakutse, kuid tegelikult on see veidikese aja varumisel jõukohane ülesanne ka algajale kodukokale.

Ahjuõuna panna cotta

  • 150g piima         
  • 150g vahukoort
  • 4 lehte želatiini 
  • 35g suhkrut       
  • 0,75tl vaniljesuhkrut       
  • 200g Valio PROfeel ahjuõuna proteiinijogurtit     

Kaneelisiirup

  • 170g fariinisuhkrut         
  • 140g vett           
  • 5g kooritud ingverit        
  • 0,75tl sidrunihapet         
  • 0,5tl kaneelipulbrit         

Ahjuõun

  • 2tk keskmist õuna           
  • kaneeli 
  • sidrunhapet       
  • kaneelisiirupit õunte määrimiseks            

Serveerimiseks

  • jõhvikapulbrit    
  • vahustatud vahukoort   

Valmistamine

Alusta valmistamist panna cottast. Pane želantiinilehed külma vette likku 10 minutiks. Samal ajal kaalu kaussi piim, vahukoor ja suhkrud. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud, kuid ära lase keema. Lisa juurde veest tühjaks pigistatud želantiinilehed ja sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Jahuta saadud segu käesoojani ning sega sisse ahjuõuna proteiinijogurt. Sega ühtlaseks massiks ning jahuta.

Vala saadud segu silikoonvormidesse. Kata vorm toidukilega ja pane külmkappi tarretuma vähemalt neljaks tunniks. Järgmisena valmista kaneelisiirup. Selleks kaalu kaussi vesi, suhkur, riivitud ingver, sidrunhape ja kaneelipulber. Redutseeri kaste poole võrra kuni tekib viskoosne konsistents.

Viimasena valmista ahjuõunad. Kuumuta ahi 130 kraadini. Pese õunad. Lõika keskelt pooleks ja eemalda südamik. Määri õunad kokku siirupiga, raputa üle veel sidrunhappe ja kaneeliga. Küpseta ahjus 130 kraadi juures 30 minutit.

Eemalda vormist tarretunud panna cottad, aseta ahjuõuntele ning vala üle kaneelisiirupiga. Puista üle jõhvikapulbriga ja serveeri vahukoorega.

Panna cotta on hõrk Itaalia dessert, mille valmistamine võib esmapilgul tunduda üpris nõudlik väljakutse, kuid tegelikult on see veidikese aja varumisel jõukohane ülesanne ka algajale kodukokale. (Kristian Neemela)

Loe ka neid lugusid