Naisteleht

RETSEPT: Krevettidega suupistepirukad 

Naisteleht, 20. mai 2017, 12:00
On palju neid, kellele mereannid ei meeldi. Ehk polegi põhjus maitses, vaid selles, et mereannid pole kogu aeg olnud kättesaadavad ja seetõttu on nende valmistamisel vähe kogemusi. Tegelikult on need väga kasulikud, sisaldades palju erinevaid mineraale, ja ka väga toitvad, mida tihti ei teata. Mereande on ka imelihte valmistada, kui vaid teada paari nõksu.

Kui sügavkülmas leidub pakike külmutatud krevette, sobivad need väga hästi kiirete suupistepirukate küpsetamiseks kasvõi ootamatult saabunud külalistele. Hea veini kõrvalee või õhtusöögi eelroog.

  • 1 pakk (400 g) võiga lehttainast
  • 100 g külmutatud kooritud krevette
  • 50 g küüslaugumaitselist toorjuustu
  • 5–6 päikesekuivatatud tomatit
  • punt peterselli
  • pipart
  • 12 tiigerkrevetisaba
  • 50 g riivjuustu

Sulata lehttainas, tee seda soovitatavalt külmikus. Kui tainast on vaja kiiresti, võid sulatada ka toatemperatuuril, kuid jälgi, et tainaplaadid üksteise külge ei kleepuks. Lihtsam on need eraldada enne sulamist. Lase ka krevettidel sulada ja nõruta.

Sega krevetid toorjuustuga, millesse haki peeneks ka päikesekuivatatud tomatid. Lisa juustusegule peeneks hakitud petersell ja maitsesta pipraga.

Lõika lehttainas ruutudeks ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta iga ruudu keskele toorjuustusegu ja määri laiali. Lao juustusegu peale tiigerkrevetisabad ja puista üle riivjuustuga.

Kuumuta ahi 220 kraadini, tõsta küpsetusplaat ahju ja alanda kuumust 200 kraadile. Küpseta pirukaid 8–10 minutit, kuni need on kuldpruunid. Lase enne serveerimist 10 minutit jahtuda.