Naisteleht

Mida täna hommikul süüa? Proovi näiteks juustuga kõrvitsaputru! 

Ragne Värk, 28. oktoober 2018, 09:55
 Ragne Värk
Puder ei pea kindlasti olema vaid magus. Imehästi sobib seda serveerida ka soolaste lisanditega. Millal sa viimati hirsiputru valmistasid? On aeg pott pliidile asetada ja üks toitev roog valmis meisterdada. See on tummine ja kõrvitsast pakatav puder, mida täiustab kaks juustu.

Kolmele
Aega kulub 30–40 min
Gluteenivaba! Ei ole lisatud täiendavat suhkrut!

  • 2 dl hirssi
  • 6 dl vett
  • 250 g kõrvitsat (puhastatud ja kooritud kogus)
  • 4 dl piima (vastavalt valikule lehmapiim, mandli- või kookospiim)
  • 2 sl toorjuustu
  • 2 sl maitsepärmi
  • 2 sl riivitud juustu
  • soola
  • Serveerimiseks:
  • võid, juustu

Aja hirss soolaga maitsestatud vees keema. Alanda kuumust ja lase vaikselt podiseda. Riivi kõrvits ja lisa potti. Vala juurde ka piim ja lase pudrul vaikselt umbes 20 minutit valmida. Vajadusel lisa vahepeal vett. Kui puder on valmis, lisa segades juurde toorjuust, maitsepärm ja riivitud juust. Tõsta pott tulelt ja lase toidul kaane all umbes 5 minutit maitsestuda. Serveeri!

Uudista teisi pudruretsepte värskest Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse
 

Samal teemal

6. november 2018, 13:17
RETSEPTIIDEE PUDRUGURMAANILE: Proteiinirohke hommikueine inkade kullast

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee