Jaga:     
Naisteleht

Röstitud kõrvitsa ja sinihallitus­juustuga salat

Kõrvits on imeline köögivili, mis passib hästi nii ­soolastesse kui ka magusatesse roogadesse. ­Kõigi ­kõrvitsasõprade rõõmuks on see päikesekollane sügisand praegu kõige hiilgavamas vormis, seetõttu võiks ­valmistada nii kõrvitsasaia, -salatit kui ka -kooki.

Kui valida omavahel hästi sobivad toorained, ei saa ebaõnnestuda! See salat on ehe näide, kuidas vähestest komponentidest on võimalik valmistada imemaitsev roog. Sobib hästi nii külaliste kostitamiseks kui ka kiireks õhtusöögiks!

4-le

Gluteenivaba

Aega kulub 25 min

  • 300 g puhastatud kõrvitsat
  • oliiviõli, soola-pipart
  • 50 g sinihallitusjuustu
  • 3 sl pekanipähkleid
  • paar peotäit salatilehti
  • 1 väike pirn

Kaste:

  • 1 sl sidrunist pressitud mahla
  • 1 tl mahedat sinepit
  • 1 tl vedelat mett

Lõika kõrvitsast väiksemad tükid ja pane ahjuvormi. Piserda üle oliiviõliga ja raputa maitseks soola-pipart. Pudista peale sinihallitusjuust ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit (või seni, kuni kõrvits on pehme).

Samal ajal rösti pähkleid kuival kuumal pannil ja haki seejärel väiksemaks. Aseta vaagnale salatilehed, laota peale kooritud pirni ja pähklitükid ning kui kõrvits on sinihallitusjuustuga ahjus pehmeks küpsenud, lisa ka need vaagnale. Sega kastmeained omavahel ja piserda salatile. Serveeri!

Teisi retsepte uudista Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse

Loe ka neid lugusid