Naisteleht

KADRIPÄEVAROAD TEEVAD TUJU RÕÕMSAKS: juustune hernesalat peekoniga 

Ragne Värk, 25. november 2017, 21:07
 Ragne Värk
Nüüd on eriti hea põhjus süüa kruubiputru, herne- või oatoite ning kamamagustoite. Miks? Sest just sellised on kadripäeva traditsioonilised road.

See salat tõestab, et herne, peekoni ja juustu omavahelises sobivuses ei saa eksida. Toitev, kuid samas värskendav roog valmib imelihtsalt ja sobib nii iseseisvaks roaks kui ka lisandina pearoa juurde.

Aega kulub 15 minutit
Neljale
Gluteenivaba

  • 400 g külmutatud herneid
  • 200 g tavalist peakapsast
  • 200 g suitsupeekonit
  • 100 g Kreeka jogurtit
  • 100 g majoneesi
  • 2 dl tugevama maitsega juustu, riivituna
  • soola, pipart

Vala hernestele keev vesi ja kurna minuti pärast. Lõika kapsast noaga hästi peened ribad. Lõika ka peekon õhukesteks ribadeks ja prae pannil krõbedaks. Sega omavahel majonees ja Kreeka jogurt. Kalla juurde kõik salatikomponendid ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri!

Teisi kadripäevast inspireeritud roogasid uudista Naistelehest:

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee