Jaga:     
Naisteleht

RETSEPT: Mee, pähklite ja ürtidega küpsetatud valgehallitusjuust

Kuigi jõuluajal ei pruugi maad katta kõrge lumevaip, võib seesama helgus kaunistada toidulauda. Meega ahjus küpsetatud juust, paheline juursellerisupp ja õhkõrnad maapähklivõitäidisega beseetupsud toovad jõulukuusse meeli paitavaid hetki!

Ahjus küpsenud valgehallitusjuust maitseb võrratult. Koos mee, pähklite ja ürtidega sobib see hästi eelroaks või näksimiseks pärast õhtusööki. Samuti on nii valmiv roog imehea seltskonna ühendaja.

Serveeri rooga näiteks kreekerite või värske ciabatta’ga.

  • 1 ketas (120–150 g) Camemberti ­valgehallitusjuustu
  • 1 tl mett
  • näpuotsatäis kaneeli
  • väike peotäis punet
  • 2 sl Kreeka pähkleid, hakituna
  • 0,5 tl roseepipart
  • u 1–2 tl oliiviõli

Tõsta juust küpsetuspaberile ning tee sellele noaga sisselõiked üht- ja teistpidi. Määri meega, raputa peale kaneeli ja käte vahel peenemaks murtud punet, seejärel pähklid ja kergelt purustatud rosee­pipar. Piserda oliiviõliga. Aseta juust koos küpsetuspaberiga pisikesse ahjuvormi. Selle puudumisel kasuta fooliumit, jättes juustu pealt avatuks. Küpseta 180kraadises ahjus 15 minutit. Serveeri kohe!

Teisi retsepte uudista Naistelehe digiajakirjast!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse

Loe ka neid lugusid