Toit

Püüdes säästa viimset kui grammi toitu kippus viimne kui euro toidule kuluma 

KATSE: kas Eestis õnnestub elada nagu jaapanlane  (16)

Helen Pentsa, 6. jaanuar 2018, 00:01
KULUKAS KOKKUHOID: Tühi külmkapp ehk püüe toituda nii, et grammigi söögikraami raisku ei läheks, tühjendas kiiresti ka mu rahakotti. Foto: Aldo Luud
Mis juhtub siis, kui varuda endale koju toitu nagu jaapanlane? Ehk osta süüa täpselt nii palju ja ei grammigi rohkem, kui päeva jooksul jaksad nahka panna. Säilitades sealjuures oma tavapärast elurütmi ja toitumisharjumusi. 

 „Kui jaapanlane tahab lõhevõileiba, ostab ta 40 grammi lõhet, 20 grammi leiba ja 10 grammi võid. Ta sööb selle ära ja kui mõni tera kukub lauale, pühib ta need kokku ja pistab ka suhu. Homseks ei jää midagi. See on alalhoiukultuur,“ rääkis hiljuti Õhtulehes kokandusguru Dimitri Demjanov. 

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

16 KOMMENTAARI

a
AJ 7. jaanuar 2018, 12:31
Jaapani elukultuurist võib lugeda 1935.a tollase meie haridustegelase Aleksander Veiderma kokkuvõtet. (loe edasi)
k
Karla 7. jaanuar 2018, 10:11
Selleks peab kõvasti vaba aega olema, kui iga võileiva materjali ja mune ühe-kahekaupa ostmas käia. 8-tunnine tööpäev sellise elustiiliga ei haaku
Loe kõiki (16)

TOIMETAJA

+372 5199 3733
jaane.tomps@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee