Toit

Tänapäevane Eesti köök: kilu käib kokku hernekreemiga ja verivorst rabarberiga  (3)

Kersti Eero, 3. veebruar 2018, 00:01
karamellikattega astelpaju kaerakiöe Tuuli Mathisen
„Paljud asjad, mis olid nõukaajal eksootika, kasvavad nüüd inimestel aias. Tehnika on arenenud ja koos sellega muutnud ka toidu valmistusviisid,“ tõdeb toiduakadeemia peakokk Tarvo Kullamaa, et meie toidulaud on viimase 100 aastaga tundmatuseni muutunud. „Sestap otsustasime teha inventuuri, kuhu meie toidukultuur on jõudnud ja kinkida Eestile 100. sünnipäevaks uue rahvustoidu.“  

 „Toiduakadeemia tähistab tänavu kümnendat sünnipäeva ja sestap tahtsime Eestile kinkida uue rahvustoidu, aga kuna igaühel oli rahvusköögist oma nägemus, otsustasime rahva käest nõu küsida,“ meenutab Tarvo konkursi sündi. „Kui vana Eesti köök on tuhm ja värvitu, siis uued toidud lausa säravad. Seda nii maitse kui ka välimuse mõttes,“ tõdeb ta. Konkursi „Uus Eesti rahvustoit“ mõte oli leida üles vanad retseptid, aga panna need kirja nüüdisaegses võtmes. Tänapäevaste Eesti rahvusroogade kõrval sündis sellest ka kaks kokaraamatut, üks inglise ja teine eesti keeles. Kuna võistluse idee sündis tänu Toiduakadeemia 10. sünnipäevale, jõudis „Tänapäevase Eesti köögi“ kaante vahele ka hulk „akadeemikute“ retsepte.  

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

31. mai 2018, 22:57
TEE RABARBERIST ROOSE: roosiline rabarberi-maasikakook
28. veebruar 2018, 00:01
ÕL VIDEO | KATSE: inglane proovib esimest korda sülti: välimuselt meenutab see justkui koeratoitu
4. november 2017, 00:01
Nõukaaja toidud: sööklas sai vorstikastet ja kompotti, restoranis seljankat ja Kiievi kotletti
21. november 2009, 00:00
Nüüdisaegne Läti köök: labu apetiti!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee