Jaga:     
Naisteleht

Vana kooli kohupiimakook lihavõttelauale (3)

Põhi:
500 g magusat muretainast

Täidis:
800 g terakohupiima
2 dl suhkrut
2 muna
4 sl jahu
4 sl pehmet võid
4 sl hapukoort

Rulli muretainas jahusel pinnal õhemaks ning laota see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhjale.

Sega täidiseained omavahel ühtlaseks ning vala põhjale. Küpseta kooki 180 kraadi juures, kuni see on kenasti kuldne.

Retsept: Ragne Värk

3 kommentaari

K
kle  /   09:24, 31. märts 2018
Vana kooli kirjutatakse kokku ehk siis peaks olema vanakooli kohupiimakook!!! Aga noh, pole ju kirjaoskajat inimest enam ammu palgal...
K
Kõige...  /   10:01, 31. märts 2018
...parem on ikkagi pärmitaignaga kohupiimakook. Mina teen ema retsepti järgi ja minu lastele maitseb küll väga.
A
anne  /   07:37, 1. apr 2018
Kohupiimakook - mitte juustukook. Lõpuks ometi. Kartulipuder =kartulitamp. Makarontooted = pasta. Ühepajatoit = pada. Pasteet = hummus jne.jne. nagu eestipärased sõnad ei kõlbaks enam. Ebameeldiv,et vaikselt,aga pidevalt omakeelseid tähendusi välja vahetatakse.

Loe ka neid lugusid