Silmaring

6 põhjust, miks tarbida kanepitooteid 

Toimetas Merle Luik, 1. aprill 2018, 16:24
 
Ka eestlaste hulgas toiduvalmistamisel üha populaarsemaks muutumas kanepitooted (õli, seemned, jahu) on ülitervislikud ja väga mitmekesised, kuuludes maailma toitainerikkaimate toiduainete hulka. Siin on kuus põhjust, miks tasuks toidukanepist valmistatud tooteid oma köögikappi varuda.

1. Toidukanep on hinnatud oma biokeemilise koostise tõttu. Iga meie keharakk vajab arenemiseks ja elus püsimiseks omega 3 ja 6 rasvhappeid. Enamasti omastame neid vajalikke ühendeid toiduga väga vähe. Kanep on aga üks väheseid taimi, kelle seemneid võib polüküllastamata rasvhapete suure sisalduse poolest võrrelda rasvaste merekaladega.

2. Toidukanep sobib gluteenitalumatusega inimestele, kuna ei sisalda gluteenvalku.

3. Kanepiseemnete valgusisaldus küünib kuni neljandikuni nende kaalust.

4. Kanepitoodete üks headest omadustest on see, et need ei tee meid paksuks. Keha ei ladesta kanepitoodete rasva kudedesse, vaid kasutab selle koheselt energia tootmiseks.

5. Pikemaaegne kanepiõli manustamine alandab kõrgenenud kolestorooli taset veres.

6. Kanep on tugev looduslik antidepressant, vähendab südamehai­gusi, lupjumist ja migreeni.

Allikas: Tammejuure Mahetalu

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee