Toit

Portugali köök: peale kala on laual palju hautisi ja ahjuroogasid 

Silja Paavle, 12. mai 2018, 00:01
KOKKAB MEELELDI: Hugo tunnistab, et ei teinud Portugalis kunagi süüa, kuid nüüd askeldab iga nädal paar korda köögis. Reigo Teervalt
 „Portugalis elatakse söömise nimel, seepärast on seal ka palju ülekaalulisi,“ tunnistab Hugo Duarte Louro da Costa. Ta ütleb, et inimesed on vaatamata sellele rõõmsad ning oskavad sööki ja sellega kaasaskäivat nautida – erinevalt eestlastest on neil laual enamasti kodutoit.

See ei tähenda, et portugallased hommikust õhtuni köögis orjaksid – seal on lihtsalt asjad juba kümme aastat nii korraldatud, et paljud kohvikud müüvad kiirustavatele perenaistele kodutoitu kaasa. Samuti käiakse perega palju väljas söömas ja kõikvõimalikke toidukohtigi on Portugalis ohtralt. „Kui Kõrveküla asuks Portugalis, siis oleks siin kindla peale vähemalt viis kohvikut ja suupistebaari. Siin on asula piiril aga vaid üks,“ ütleb Hugo Duarte Louro da Costa.

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee