Naisteleht

Rabarber toob kevade kööki (5)

Eva Pärtel, 26. mai 2018, 00:01
PARIM JUST PRAEGU: Oblikhappe sisaldus on suurem vanemates vartes, mistõttu kasuta värsket ja nooremapoolset toorainet just nüüd – mais ja juuni alguses. Kui näed, et noori rabarberivarsi jääb üle, ära lase neil vohama hakata, vaid haki need ja tõsta karbiga sügavkülma. Teet Malsroos
Rabarber on pärast pikka talve üks oodatumaid aiasaadusi ja pakub peale tavapäraste kookide ka esimest mahlategemise rõõmu ja vaheldust soolasteks toitudeks.

Eestis kasvavatest õunasortidest teab aiapidaja üsna palju, kuid seda, milline rabarberisort aianurgas kasvab, teavad vähesed. Seetõttu öeldaksegi naljatledes, et kõige tuntum eestimaine rabarberisort on „oma koduaia“ rabarber. Tänapäeval tasub uurida ka aianduspoodides pakutavate rabarberisortide seemneid ja juurikaid – peale nn tavalise rabarberi on ka tuntavalt punasema varrega rabarbereid, mis küpsetamisel ja moositamisel palju efektsemaid – punakaid ja roosakaid – tulemusi annavad. 

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

31. mai 2018, 22:57
TEE RABARBERIST ROOSE: roosiline rabarberi-maasikakook
21. mai 2018, 21:50
Kuidas tegutseb koduveini hindav žürii ehk Mida kõike eestlane toanurgas kokku ei keeda
18. mai 2018, 16:35
KEVADEL PARIM: kuus põhjust, miks oma tervise nimel rabarberit süüa
8. mai 2018, 20:34
Rabarberite aeg on käes! Miks neid süüa?

5 KOMMENTAARI

v
vanad tarkused kipuvad ununema 27. mai 2018, 16:16
Rabarberi sügavkülmutamine on energia ja ruumi raiskamine. Rabarberit saab palju lihtsamalt säilitada - koorid ja tükeldad, paned puhastesse purkidesse, valad peale külma keedetud vee, hoiukohaks sobib jahedam pime ruum, kelder on ideaalne. Säilib edukalt üle talve.
r
27. mai 2018, 11:46
Rabarber toob kevade kööki ja kivid neeru.
Loe kõiki (5)

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee