Jaga:     
Kodu ja Köök

SUVEKOOK: vaata, kuidas teha tõeliselt maitsvat rabarbrikooki!

Mai viimasel pühapäeval peeti Pärnus kogukonnafestivali ajal rabarbrikoogivõistlust. Võidukoogi autorid on 10- ja 14aastane õde-venda. Žürii südamed võlus küpsetis lihtsuse, mahlakuse ja maitsva mureda põhjaga.  

Valmistamisaeg:
Mitmele: 12 tk
Muu: Gluteeni- ja laktoosivaba

Retsept: Annabel Preis (14) ja Markus Preis (10)
Foto: Ragne Värk

Põhi:
100 g rafineerimata roosuhkrut
100 g ghee’d ehk selitatud võid
50 g laktoosivaba hapukoort
1 muna
180 g gluteenivaba küpsetusjahu (nt Provena gluteenivaba jahusegu)
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
4 sl rafineerimata roosuhkrut
250 g laktoosivaba hapukoort
1 muna

Kate:
rohkelt rabarbritükke (kooritud)
maitse järgi roosuhkrut

Põhja valmistamiseks sega suhkur selitatud võiga. Lisa hapukoor, muna, omavahel kokku segatud jahu ja küpsetuspulber. Vormi ühtlaseks tainaks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (22–24 cm) põhja ning pisut äärtele.

Sega täidisained omavahel ja vala vormi. Katteks sega rabarbritükid meelepärase koguse suhkruga ja aseta kohe vormis kõige peale. Küpseta 175 kraadi juures 40–50 minutit. Enne söömist lase pisut jahtuda.

Loe ka neid lugusid