Kodu ja köök

Tervislik suvegrill: kanavardad ananassi ja köögiviljadega 

Naisteleht.ee, 18. juuni 2018, 13:37
Foto: Britt Paju
Suvistel grillpidudel aitab tervislikku joont hoida valgurohke ja rasvavaene kanaliha. Selle mahe maitse on suurepärane kulinaarne lõuend, millel katsetada erinevaid särtsakaid marinaade ja lisandeid.

Sumedate suveõhtute patuvabaks grillpeoks võid proovida valmistada toidublogija Britt Paju retseptikogust pärit kanavardad ananassi ja köögiviljadega.

Troopilise hõnguga grillroas on harmoonilises tasakaalus sojakastme soolakus ja ananassi magusus. Rohke valgusisalduse ja madala kaloraaži eest hoolitseb kanaliha, mis on kombineeritud kasulike köögiviljadega. Tulemuseks tervislik kõhutäis, mida võib süümepiinadeta juurde tõsta. Täiuslikuks koosluseks serveeri troopilised kanavardad krõmpsuva rohelise salatiga ning naudi šašlõkihooaega!  

Koostisosad

1 kg eestimaist kanakintsuliha

3 küüslauguküünt

2 sl sojakastet

2 sl õli

3 cm suurune jupp ingverit

1 dl ananassimahla

näpuotsatäis tšillihelbeid

soola, pipart

1 paprika

1 punane sibul

1 väiksem suvikõrvits

0,5 ananassi

hakitud murulauku 

Valmistamine

Sega kokku õli, soja, tükeldatud küüslauguküüned, riivitud ingver ja ananassimahl ning maitsesta segu soola ja pipraga. Seejärel lõika kintsulihatükid pooleks või umbes  4 cm suurusteks tükkideks ja lase vähemalt 20 minutit maitsestuda. Võimalusel paar tundi või lausa üle öö. Puhasta ananass ja köögiviljad ning lõika kanalihaga sarnase suurusega tükkideks. Lükka köögiviljad ja kanaliha vaheldumisi metallvarrastele ja grilli ühtlasel keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit vahepeal vardaid keerates. Puista küpsetele kanavarrastele värsket hakitud murulauku ja serveeri meelepärase suvise lisandiga.

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee