Toit

ERIK ORGU SOOVITAB: 5 salendavat retsepti jaanipäevaks (3)

Toimetas Katrin Rohtla, 22. juuni 2018, 12:12
Külmutatud jogurt marjadegaFoto: Marju Randmer-Nellis
Kui Sa ei soovi sel aastal tunda end ülesöömise tõttu halvasti või halvemal juhul võtta mitu kilo pühadega juurde ja hiljem kahetseda, siis tee toidud Erik Orgu retseptide, et sul oleks pärast pühi hea enesetunne ja rohkelt energiat.

Külmutatud jogurt marjadega

Koostisosad

160 g lemmikmarju

120 g maitsestamata köögi Skyri

1 tl mett

Vaniljekaun

Sidrun 

Valmistamisõpetus

1. Sega köögikombainis ühtlaseks massiks külmutatud marjad, Skyr, mesi, vanilje ja sidrunimahl.

2. Serveeri purustatud mandlitega.  

Külmutatud jogurt marjadegaFoto: Marju Randmer-Nellis

Chia-maasikamoos Skyriga

Koostisosad

105 g maitsestamata köögi Skyri

105 g maasikaid

15 g Chia seemneid

2 tl mett

Valmistamisõpetus

1. Püreesta maasikad ja sega mee ning chia seemnetaga, hea oleks lasta seista vähemalt 1 tund külmkapis, et chia seemned imeksid vedelikku endasse.

2. Kui moos on valmis, siis serveeri see Skyriga.

Chia-maasikamoos SkyrigaFoto: Marju Randmer-Nellis

Kariibi sealiha kurgisalatiga

Koostisosad 125 g kurki

40 g maapähkleid

125 g melonit

2 tl mett

2 tl oliiviõli extra virgin

Rosmariin

Kuivatatud tüümian

Roheline sibul

Jamaika Jerk maitseaine

Paprikapulber

Seesamiseemneõli

Seesamiseemned

Sool

Valmistamisõpetus

1. Lõika lihast umbes 2 sentimeetri paksused viilud.

2. Sega kausis mesi, jerk maitseaine, tüümian, rosmariin, sool ja oliiviõli ning marineeri liha, lase seista vähemalt 2 tundi.

3. Grilli liha tulel või ahjus 200 kraadi juures grillrežiimil

4. Tee salatikaste, sega omavahel seesami seemned, mesi, õunaäädikas, seesamiõli, paprikapulber, sool ja lisa soovi korral pisut vett lahjendamiseks.

5. Viiluta kurk, haki roheline sibul, purusta pähkleid pisut, sega kõik omavahel ning sega kokku salatikastmega vaherult enne serveerimist.

6. Serveeri liha salatiga ja magustoiduks lemmikpuuvili.

Kariibi sealiha kurgisalatigaFoto: Marju Randmer-Nellis

Vürtsikas grillkana virsikusalatiga

Koostisosad 230 g virsikut

160 g nahata kanakintsu

3 tl oliiviõli extra virgin

95 g kurki

30 g jääsalatit

95 g tomatit

Must pipar

Sool

Tšillimaitseaine

Värske koriander Petersell

Valmistamisõpetus

1. Riivi sidrunikoor, haki koriander peeneks ja sega soola, pipra, õli ning tšillimaitseainega, eralda 1/3 marinaadi.

2. Marineeri kana 2/3 marinaadis õhukindlas anumas vähemalt 1 tund ja siis küpseta ajus 200 kraadi juures grill režiimil 20 minutit või grilli tulel kuni valmis. Kui kana on valmis siis sega see 1/3 marinaadiga.

3. Senikaua tükelda jääsalat, kurk, virsik ja tomat ning haki koriander, sega kõik salatiks, maitsesta soolaga.

4. Serveeri grillkana salatiga.

Vürtsikas grillkana virsikusalatigaFoto: Marju Randmer-Nellis

Söe- või ahjukartul tuunikalaga

Koostisosad 40 g toorjuustu

100 g kurki

25 g lambasalatit

120 g tuunikala soolvees

180 g kartulit

2 tl oliiviõli extra virgin

100 g tomatit

Valmistamisõpetus

1. Pese koorega kartul hoolikalt puhtaks, kasuta nõudepesuharja ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit või kuni valmis, võid ka söekartulit teha.

2. Senikaua ava tuunikala ja kurna võimalikult palju vedelikku välja, haki maitseroheline ning sega toorjuustuga, maitsesta soola ja pipraga.

3. Viiluta kurk ja tomat ning sega salatirohelisega, maitsesta oliiviõli, soola, pipra ja sidrunimahlaga.

4. Kui kartul on valmis, siis tee keskele sügav lõige või rist ja pressi külgedele nii kõvasti(kasuta pajalappi või rätikut), et kartul avaneks.

5. Pane tuunikala-toorjuustu segu kartulisse ja serveeri salatiga.

Söe- või ahjukartul tuunikalagaFoto: Marju Randmer-Nellis

Samal teemal

10. juuli 2018, 09:47
Erik Orgu: kohupiima ja hapukoore sõpradel on kehakaalu lihtne hoida
15. juuni 2018, 10:08
Suvele vastu käsikäes: kes on Erik Orgu uus verinoor kallim?
25. mai 2018, 09:31
Erik Orgu nipid, kuidas vähendada suhkrutarbimist
21. mai 2018, 09:10
Erik Orgu selgitab, miks peaksid suvel petti jooma!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
jaane.tomps@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee