Soe aedoa-kinoasalat (Foto: Jaan Heinmaa)
Jaga:     
Toit

Soe aedoa-kinoasalat

Koos valgurikka kinoaga saab ubadest kerge tervisliku salati, mida nautida soojalt või külmalt. 

Neljale
40–60 min

0,75 dl oliiviõli
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
3 dl kinoad
5 dl vett
400 g kollaseid või rohelisi ube
4 sl punase veini äädikat
2 dl riivitud parmesani
soola, pipart
serveerimiseks hakitud tilli või peterselli 

Kuumuta kastrulis 1 sl õli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, pisut soola-pipart. Kuumuta segades läbipaistvaks 5–6 minutiga. Sega hulka kinoa ja kuumuta veel üks minut. Lisa vesi, kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta u 15 minutit. Võta pliidilt ja sega kahvliga kohevaks.

Aja samal ajal potis vesi keema, lisa sool ja oad, keeda 7–8 minutit. Nõruta ja vala üle külma veega. Sega kinoa hulka. Kastmeks sega kokku 0,75 dl oliiviõli ja punase veini äädikas. Maitsesta soola ja pipraga. Vala roale ja sega läbi. Raputa peale pool riivitud parmesanist ja sega läbi. Puista peale ülejäänud juust ja serveeri hakitud maitserohelisega.

Soe aedoa-kinoasalat (Foto: Jaan Heinmaa)

0 kommentaari