
Magushapu kapsasupp
Mitmele: 4
Valmistamisaeg: 1 tund
2 sl oliiviõli
1 keskmine sibul
3 hakitud küüslauguküünt
1 sl köömneid
2 sl jahvatatud paprikat
1 purk purustatud tomateid (400 g)
2 sl tomatipüreed
1 l külma vett
500 g kapsast
1 paprika
2 sellerivart
2 tl värskelt riivitud sidruni koort
värskelt pressitud sidruni mahla
1 sl mett
soola ja musta pipart
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta poti põhjas koos köömnetega, kuni sibul on läbipaistev.
Sega hulka jahvatatud paprika ja kuumuta läbi. Lisa potti purustatud tomatid, tomatipüree ja vesi. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 5–7 minutit. Lisa ribadeks lõigatud kapsas, paprika, viilutatud seller ja sidrunikoor. Kata pott kaanega ja hauta 30–40 minutit, kuni kapsas ja paprika on pehmed. Maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja meega.