Toit

Magushapu kapsasupp 

Retsept: Lia Virkus, 12. juuli 2018, 12:47
Magushapu kapsasupp Jaan Heinmaa
Magushapu kerge supp on veidi vürtsikas ja meenutab maitselt ungaripärast guljašš-suppi. Hea rasvapõletaja ning sisaldab kapsast, sibulat ja sellerit.

Mitmele: 4
Valmistamisaeg: 1 tund

2 sl oliiviõli
1 keskmine sibul
3 hakitud küüslauguküünt
1 sl köömneid
2 sl jahvatatud paprikat
1 purk purustatud tomateid (400 g)
2 sl tomatipüreed
1 l külma vett
500 g kapsast
1 paprika
2 sellerivart
2 tl värskelt riivitud sidruni koort
värskelt pressitud sidruni mahla
1 sl mett
soola ja musta pipart

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta poti põhjas koos köömnetega, kuni sibul on läbipaistev.

Sega hulka jahvatatud paprika ja kuumuta läbi. Lisa potti purustatud tomatid, tomatipüree ja vesi. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 5–7 minutit. Lisa ribadeks lõigatud kapsas, paprika, viilutatud seller ja sidrunikoor. Kata pott kaanega ja hauta 30–40 minutit, kuni kapsas ja paprika on pehmed. Maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja meega.

Magushapu kapsasupp Jaan Heinmaa

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee