Toit

Heeringasalat sinepi-jogurtikastmega 

Retsept: Lia Virkus, 20. juuli 2018, 10:09
Heeringasalat sinepi-jogurtikastmega Jaan Heinmaa
Mahlane ja maitsekas heeringasalat sobib nii peolauale kui ka argiõhtuseks kõhutäiteks. Kel soovi, võib marinaadis heeringa asemel kasutada õrnsoolaheeringat.

Mitmele: 5 inimesele
Valmistamisaeg: 20 min

200 g purk marineeritud heeringat
värsket tilli
6 keedetud kartulit
200 g värsket kurki
1 karp kirsstomateid
2 rohelise sibula vart

Serveerimiseks:
4 keedetud muna (või 10 vutimuna)

Kaste:
3 dl maitsestamata jogurtit või köögi-skyr’i
1 suur marineeritud kurk
1 sl kanget sinepit (või 2 sl meesinepit)
2 sl heeringa- või kurgimarinaadi
soola, pipart

Sega kokku kastmeained. Lõika marineeritud kurk pisikesteks kuubikuteks ja sega kastmesse. Haki till, lõika keedetud kartulid kuubikuteks. Lõika kuubikuteks ka heeringas ja koorimata värske kurk. Poolita kirsstomatid, viiluta rohelised sibulavarred. Sega kõik ained ettevaatlikult kastmega segamini.
Laota suured munasektorid  või poolitatud vutimunad kaunilt salatile. Puista üle hakitud tilliga ja jahvata peale pisut musta pipart.

Heeringasalat sinepi-jogurtikastmega Jaan Heinmaa

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee