Toit

SUVEKOOK! Mustikatega toorkook 

Ragne Värk, 27. juuli 2018, 16:53
Mustikatega toorkook Ragne Värk 
Toorkookide kasuks räägib ennekõike lihtne valmistusviis, aga ka tervislikkus. See mahlane kook on näiteks laktoosi- ja gluteenivaba ning sobib söömiseks ka paleotoitujatele ja veganitele. Kui mustikaid käepärast ei ole, kasuta näiteks vaarikaid või muid meelepäraseid marju.

Valmistamisaeg: 30 min + ettevalmistus- ja tahenemisaeg
Mitmele: 12 tk
Muu: küpsetamata, gluteeni- ja laktoosivaba

Põhi:
100 g kuivatatud datleid
150 g röstitud mandleid

Täidis:
500 g India pähkleid
3 sl kookosrasva
75 g kuivatatud datleid
150 g mustikaid
200 g kookoskreemi

Leota India pähkleid vähemalt neli tundi, veel parem üle öö. Seejärel nõruta.

Tõsta põhjaks ja täidiseks mõeldud datlid 20 minutiks eraldi kaussidesse likku. Seejärel pressi käte vahel välja liigne vedelik. Põhja valmistamiseks pane komponendid mikserisse ja püreesta ühtlaseks massiks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (25 × 17 cm) põhjale.

Sulata kookosrasv. Pane seejärel kõik täidisained suurde kannmikserisse* ja vurista korralikult ühtlaseks massiks. Vala segu koogivormi ja lase koogil külmkapis taheneda üle öö. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt.

* Võid täidise mikserdada ka kahes jaos ja hiljem lusikaga kokku segada.

Mustikatega toorkook Ragne Värk 

Samal teemal

21. juuli 2018, 17:53
SUVEKOOK: halvaa-marjakook
13. juuli 2018, 12:04
SUVEKOOK! Suvine arbuusikook
8. juuli 2018, 10:01
SUVEKOOK! Imeline vaarikakräsupea!
30. juuni 2018, 11:01
MÕNUS SUVEKOOK: mureli-banaanikook seesamiseemnetega

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee