Suvise magusaampsu saad kodus ka ise teha. (Ragne Värk)
Jaga:     
Toit

Tee ise vahukomme! (1)

Suvise magusaampsu saad kodus ka ise teha.

17 g želatiini (pulbrina)
u 0,5 dl külma vett
4 dl suhkrut
1 dl vett
näpuotsatäis soola
2 tl vanilliekstrakti (soovi korral)

Vahukommidele katteks:
1–2 tl maisitärklist
50 g tuhksuhkrut

Vooderda kandiline vorm (näiteks 17 × 25) küpsetuspaberiga. Sega omavahel želatiin ja u 0,5 dl vett. Jäta mõneks minutiks paisuma. Seejärel sega potis kokku suhkur ja 1 dl vett ning kuumuta suhkru lahustumiseni. Lase suhkrusegu keema ja las podiseb pliidil mõne minuti. Seejärel jäta 5 minutiks jahtuma.

Pane enne paisuma pandud želatiin pliidile ja sulata keskmisel kuumusel lahustumiseni. Seejärel vala suhkrusiirupi juurde. Lisa sool ja vanilliekstrakt. Mikserda segu u 5 minutit ja pane küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Kata teise küpsetuspaberiga ja silu vormi pind siledaks. Lase jahedas taheneda 4 tundi kuni üle öö või seni, kuni mass enam ei kleepu.

Kuidas vormist vahukommimassi kätte saada?

Laota lauale küpsetuspaber. Sega omavahel maisitärklis ja tuhksuhkur ning raputa pool sellest küpsetuspaberile. Võta ära vormi kattev paber ja kummuta vahukomm suhkrusegule. Eemalda alumine küpsetuspaber ja raputa peale ülejäänud suhkrusegu. Lõika tahenenud mass kääridega sobivateks tükkideks (noaga lõigates ei jää lõpptulemus väga ilus).

Suvise magusaampsu saad kodus ka ise teha. (Ragne Värk)

1 kommentaar

L
lukenlow  /   14:46, 21. aug 2018
Mulle meeldis see artikkel! Oleks väga lahe, kui kõik teie artiklid oleksid sarnased, see on väga kasulik kirjutatud http://19216811-admin.com/ 192.168.l.l

Loe ka neid lugusid