Toit

Tee ise vahukomme! (4)

Ragne Värk, 29. juuli 2018, 18:12
Suvise magusaampsu saad kodus ka ise teha. Ragne Värk
Suvise magusaampsu saad kodus ka ise teha.

17 g želatiini (pulbrina)
u 0,5 dl külma vett
4 dl suhkrut
1 dl vett
näpuotsatäis soola
2 tl vanilliekstrakti (soovi korral)

Vooderda kandiline vorm (näiteks 17 × 25) küpsetuspaberiga. Sega omavahel želatiin ja u 0,5 dl vett. Jäta mõneks minutiks paisuma. Seejärel sega potis kokku suhkur ja 1 dl vett ning kuumuta suhkru lahustumiseni. Lase suhkrusegu keema ja las podiseb pliidil mõne minuti. Seejärel jäta 5 minutiks jahtuma.

Pane enne paisuma pandud želatiin pliidile ja sulata keskmisel kuumusel lahustumiseni. Seejärel vala suhkrusiirupi juurde. Lisa sool ja vanilliekstrakt. Mikserda segu u 5 minutit ja pane küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Kata teise küpsetuspaberiga ja silu vormi pind siledaks. Lase jahedas taheneda 4 tundi kuni üle öö või seni, kuni mass enam ei kleepu.

Kuidas vormist vahukommimassi kätte saada?

Laota lauale küpsetuspaber. Sega omavahel maisitärklis ja tuhksuhkur ning raputa pool sellest küpsetuspaberile. Võta ära vormi kattev paber ja kummuta vahukomm suhkrusegule. Eemalda alumine küpsetuspaber ja raputa peale ülejäänud suhkrusegu. Lõika tahenenud mass kääridega sobivateks tükkideks (noaga lõigates ei jää lõpptulemus väga ilus).

Suvise magusaampsu saad kodus ka ise teha. Ragne Värk

4 KOMMENTAARI

j
Jennifer/ 11. oktoober 2018, 10:36
http://www.diethealthsupplements.com/v-tight-gel-reviews/
l
LexenLuis 11. oktoober 2018, 10:35
Tore postitus See on tõesti märgatav artikkel http://www.diethealthsupplements.com/v-tight-gel-reviews/ http://www.diethealthsupplements.com/v-tight-gel-reviews/
Loe kõiki (4)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee