Toit

Miks palavas kliimas nii vürtsikat toitu armastatakse? 

Triin Tael, 28. juuli 2018, 00:01
TAI KÖÖK: Kõige tulisamat toitu süüakse Tais, selgus uuringust.  Tairo Lutter
Mida ekvaatorile lähemale, seda vürtsikamat toitu sööb kohalik rahvas. See pole juhus. Sooja kliimaga maade elanikud armastavad oma roogi vürtsitada, sest suud tulitama panevad maitseained tapavad pisikuid, mis muidu leitsakus lokkaksid ja raskeid tervisehädasid põhjustaksid. 

New Yorgi osariigis asuva Cornelli ülikooli neurobioloogiaprofessor Paul Sherman on uurinud põhjalikult toitude vürtsikuse seost laiuskraadiga. Ta rakendab meditsiinis darwinlikku lähenemist. „Selline lähenemine esitab küsimuse: miks on teatud asjad nii, nagu nad on?“ seletas Sherman Science Daily teatel. 

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

25. juuli 2018, 17:38
Spetsialist vastab: Kui hea on süüa palaval päeval vürtsikaid toite?
7. mai 2018, 10:30
KUI SUU PÕLEB: kuidas kõige paremini vürtsi tulisust ära loputada?

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee