Jaga:     
Toit

Kas õige eestlane paneb igale poole hapukoort? (8)

Evelin Ilves pajatas oma Toidutare kolumnis muhedalt, kuidas ta õppis arvestama klientide soovidega ning hankis oma külikusse püsivalt kannukese hapukoorega.

Evelin kirjutas:  ""Tõeline eestlane paneb iga supi sisse hapukoort, siin pole küsimustki” teatab mees seepeale enesekindlalt ja mul jääb üle vaid kuuletuda. Tollest päevast alates on Padrikul alati hapukoor külmkapis olemas. Juhuks, kui tõeline eestlane peaks taas tulema." Edasi loe SIIT.

KOHAD, kus eestlaste hapukoore lembus välismaalastes võõristuse tekitab:

1. Kartulisalat. Õige kartulisalat on nende jaoks sakspäraselt õlikastmes ja suurte kartulitükkidega.
2. Caesari kaste - siin EI ole tilkagi hapukoort sees!
3. Kooresed pastakastmed - need on originaalis tehtud toidukoorega, millel pole mingisugust haput varjundit!
4. See väärib eraldi punkti - pasta carbonara EI sisalda originaalis grammigi koort, liiati siis hapukoort.
4. Pitsakaste  - mis õuduk see veel on?
5. Iga supi sees - hapukoor võib tappa õrna lihapoljongi maitse. Etikett nõuab, et hapukoor oleks ka seljanka ja borši puhul eraldi kausikeseks. Traditsiooniliselt maitsetati vene suppe näiteks äädikaga.

Ent hapukoor on ka väärt lisand!

Loe edasi SIIT.

7 kommentaari

M
maitse asi  /   18:00, 26. juuli 2018
minu jaoks on hapukoor parim toiduaine üldse, sellega saab kõike teha, absoluutselt kõike. teen isegi leivale määret hapukoorest, näiteks rohelise sibulaga või murulauguga. maitsestan hapukoore, lasen kohvifiltris vee välja tilkuda ja no imeline määre.
kõik muu võib olla, hapukoor peab olema. teine asi on kartul, praad ilma kartulita pole praad.
K
Kass  /   18:17, 26. juuli 2018
Igale poole ei pane,aga pooltele küll.
Teistele panen majoneesi.
S
sisserädaja  /   18:25, 26. juuli 2018
PANEB, ja ohtralt
E
Eitage või mitte  /   21:20, 26. juuli 2018
Te võite ju seda eitama, aga fakt jääb faktiks. Kodus selle nähtuse vastu võitlesin päris kaua, aga täiesti välja juurutada ei suutnud, hapukoore pakil alati peab silm peale hoidma.
  /   19:09, 26. juuli 2018
selle kirjatüki järgi ma olen küll välismaalane :P
K
Kahjuks  /   19:10, 26. juuli 2018
hakkavad ka eesti hapukoored maitse poHapukoorolest alla käima nagu õiget kodujuustugi enam saada erit pole. Hapukoor on väga väärt kraam, mis minu külmikust kunagi ei puudu. Parim on pelmenidega, lisaks hakitud roheline sibul või porru.
P
Petta sain.  /   19:56, 26. juuli 2018
Vaatasin juba, et pildil maitsev toit hapukoore ja maitserohelise kastmega. hakkasin juba lugema. kohe läks aga nii lugemise, kui söögiisu. Jälle promoti Evelini ja selle ettevõtet.
M
Mis on selle ilvese  /   09:09, 28. juuli 2018
Asi kes mida sööb?

Loe ka neid lugusid