Toit

Röövimine päise päeva ajal ehk Kuidas väärindada kruupe? (5)

Kersti Eero, 28. juuli 2018, 00:01
Kausitäis Mulgi putru läks kodus keetes maksma 49 senti. Palmse kõrtsis küsitakse samasuguse portsu eest üheksa eurot. Kersti Eero
Kui puidu väärindamiseks tuleb sellest Tartus tselluloosi teha, siis odrakruupidest tasub keeta Mulgi putru. Seejuures pole see mingi sendisaagimine, vaid vähemalt kümnekordne kasum. 

Palmse kõrtsis maksab taldrikutäis Mulgi putru krõbeda peki ja sibulaga üheksa eurot. Armastatud kokaraamatute autor Pille Enden väidab portaalis Toidutare.EE, et ühe portsu Mulgi pudru tegemiseks läheb vaja kaks kartulit, 0,2 l vett, 0,2 dl (160 g) odratangu, soola, 60 g suitsusinki ja 1/4 sibulat.

Arvestades, et Prismas maksab kilo Tartu Milli odrakruupe 0,59 eurot, kilo varajast kartulit Solist 0,39 eurot, kilo mugulsibulat 0,27 eurot ja kilo maasuitsupõske 4,99 eurot, saab taldrikutäie putru kodus keetes kätte 49 sendiga.  

Isegi kui liita siia vee- ja voolukulu, võib kergendatult ohata, et lõpuks ometi on Eesti rahvusköök väärikat hindamist leidnud. 

5 KOMMENTAARI

a
AnkitSaini 18. august 2018, 09:23
Every first time it require the verification and identification of the user who apply for this online service and mainly (loe edasi)
k
kjjk 9. august 2018, 00:38
njnkj
Loe kõiki (5)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee