Toit

AIAS ON SÕSTRAUPUTUS? Tee kooki! 

Ragne Värk, 5. august 2018, 10:17
Õhuline juustukook sõstramoosiga Ragne Värk
Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg

Mitmele: 12 tk

Põhi:

200 g Domino või Oreo küpsiseid

50 g võid (sulatatuna) 

Esimene kiht:

100 g tumedat šokolaadi (56%)

125 g hapukoort
Teine kiht:

100 g halvaad

250 g toasooja toorjuustu

150 g hapukoort

150 g valget šokolaadi

50 g piimašokolaadi

1 dl vahukoort

Kolmas kiht:

150 g valget šokolaadi

250 g toasooja toorjuustu

1 dl vahukoort

Sõstramoos:

punaseid ja musti sõstraid

suhkrut

Põhja valmistamiseks peenesta küpsised puruks, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø 24 cm) põhjale.

Esimese kihi jaoks sulata šokolaad veevannil. Vala sulašokolaad hapukoore sisse, sega ja kata koogipõhi saadud massiga.

Teise kihi jaoks sega kokku halvaapuru, toorjuust ja hapukoor. Lisa saadud segule veevannil sulatatud šokolaadid. Mikserda koor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikuks šokolaadi-halvaasegusse. Laota täidis ühtlaselt vormi.

Viimase kihi valmistamiseks sulata šokolaad veevannil ja sega toorjuustuga. Kõige viimasena sega juurde vahustatud vahukoor. Laota vormi ja lase koogil külmkapis taheneda vähemalt 4 tundi.

Sõstramoosi valmistamiseks purusta kahvliga marjad ja lisa maitse järgi suhkrut. Serveeri kooki koos moosiga.

Õhuline juustukook sõstramoosiga Ragne Värk

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee