Toit

KELMIKALT MAGUS: martsipani-ploomigalett 

Ragne Värk, 10. august 2018, 17:01
Martsipani-ploomigalett Ragne Värk
Selle piruka täidiseks võid valida just need viljad või marjad, mida hooaeg pakub. Meie pistsime seekord pirukasse ploomid, mis martsipaniga kelmika maitsemängu korraldavad.

Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg

Mitmele: 6–8 tk

Tainas:

4 dl nisujahu

1 sl rukkijahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

2 sl suhkrut

50 g võid

200 g hapukoort

Täidis:

300 g ploome

2 sl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

2 sl nisujahu

75 g martsipanimassi

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut ja vanillipudingut

Põhja valmistamiseks sega kokku kuivained, lisa või ja hapukoor ning sõtku ühtlaseks tainapalliks. Selleks et tainast saaks paremini rullida, pista see täidise ettevalmistamise ajaks külmkappi.

Poolita ploomid, eemalda südamik ja lõika noaga veel kord pooleks. Lisa ploomidele suhkrud ja jahu ning sega korralikult.

Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks ringiks ja tõsta see siis ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale martsipanitükid, jättes servadest umbes 6–8 cm katmata. Aseta martsipani peale ploomipoolikud ja tõsta katmata tainaääred koogile. Küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit.

Lase pisut jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri koos vanillipudinguga.

Martsipani-ploomigalett Ragne Värk

Samal teemal

21. juuli 2018, 17:53
SUVEKOOK: halvaa-marjakook
13. juuli 2018, 12:04
SUVEKOOK! Suvine arbuusikook
8. juuli 2018, 10:01
SUVEKOOK! Imeline vaarikakräsupea!
30. juuni 2018, 11:01
MÕNUS SUVEKOOK: mureli-banaanikook seesamiseemnetega

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee